Αν και αρχικά είχαν εκφραστεί φόβοι πως η σορός του Αντώνη Συκάρη θα έμενε ίσως και για πάντα στο όρος Νταουλαγκίρι των Ιμαλαΐων, πλέον βρίσκεται σε ασφαλές σημείο.

Όπως έγινε γνωστό «μετά από έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε απο το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri».

Επόμενο βήμα η μεταφορά στην Kathmandu του Nepal, ενώ οι διαδικασίες επαναπατρισμού θα διαρκέσουν δυο με τρεις εβδομάδες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Μετά από έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε απο το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri.

Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Nepal.

Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς.

Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού της σωρού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες.