Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη από την τραγωδία που σημειώθηκε στα Κάτω Πατήσια με θύμα τον 14χρονο Μάκη ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο σπίτι του, όπου βρέθηκε απαγχονισμένος.

Συγγενείς και φίλοι του έφηβου αγοριού δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη.

Στο θέμα παρενέβη και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, η οποία διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για το εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ήδη οι αρχές έχουν ξεκινήσει να ερευνούν εάν ο θάνατος του 14χρονου οφείλεται στο παιχνίδι προκλήσεων του TikTok που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Όσοι γνώριζαν το παιδί δεν μπορούν να διανοηθούν τον τραγικό χαμό του. Μάλιστα τα συλλυπητήρια μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ολοένα και πληθαίνουν.

«Πόσο λυπηρό να χάνονται νέα παιδιά! Συλλυπητήρια στην οικογένειά του! Καλό παράδεισο να έχει!», «Καλό παράδεισο να έχεις αγόρι μου. Δύναμη και κουράγιο στους γονείς στου και στον αδερφό του», «Πόσο κρίμα και πόσο άδικο συλλυπητήρια στην οικογένεια του», είναι μερικά από τα μηνύματα χρηστών στο Facebook για την απώλεια του παιδιού.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο σύλλογος στον οποίο ο 14χρονος ήταν αθλητής. Συγκεκριμένα: «Με απέραντη θλίψη και ανείπωτο πόνο, η οικογένεια του Συλλόγου μας, αποχαιρετά ένα πολύ αγαπημένο μέλος της, ένα παιδί μόλις 14 ετών , τον Μάκη ( Εμμανουήλ) Παναγιωτόπουλο, Έναν αθλητή που αγωνιζόταν με δύναμη και συνέπεια, μα που δεν πρόλαβε να κατακτήσει τους στόχους του. Το σίγουρο είναι ότι πρόλαβε να κατακτήσει τις καρδιές μας. Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό Παράδεισο, οι προπονητές σου και οι συναθλητές σου».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλέον αναμένονται οι καταθέσεις γονιών και συμμαθητών, η ιατροδικαστική εξέταση, όπως και το τι θα δείξουν οι έρευνες από τις αναλύσεις στις ηλεκτρονικές συσκευές (κινητό τηλέφωνο, υπολογιστής, κλπ.) του 14χρονου, ώστε να πέσει φως στο δράμα.