Τον σπουδαίο συνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου θέλησε να «αποχαιρετήσει» με μία ανάρτηση ο Γάλλος μουσικός, Ζαν Μισέλ Ζαρ.

Ο θάνατος του «Vangelis», όπως ήταν γνωστός, έχει βυθίσει σε θλίψη συγγενείς, γνωστούς, αλλά και καλλιτέχνες που είχε εμπνεύσει με το έργο του, εντός και εκτός συνόρων.

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου έφυγε από τη ζωή στα 79 του χρόνια, με τον θάνατό του να γίνεται γνωστός την Πέμπτη 19 Μαΐου, μέσω του δικηγόρου του.

Ο Γάλλος συνθέτης, Ζαν Μισέλ Ζαρ θέλησε να αποχαιρετήσει τον μεγάλο μουσικό με μία δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.



O Ζαν Μισέλ Ζαρ έγραψε

«Αγαπητέ Vangelis, θα σε θυμόμαστε πάντα για τη μοναδική πινελιά σου και τις συγκινητικές μελωδίες σου. Εσύ κι εγώ πάντα μοιραζόμασταν το ίδιο πάθος για τα συνθεσάιζερ και την ηλεκτρονική μουσική. Αναπαύσουν εν ειρήνη».


Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, πέθανε σε νοσοκομείο της Γαλλίας όπου νοσηλευόταν με κοροναϊό.

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο μεγάλος Έλληνας Βαγγέλης Παπαθανασίου έφυγε από τη ζωή αργά το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπούσε.

Aphrodite's Child - Rain and tears

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: