Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα ένα επιθετικό ελικόπτερο AH-64A+ Apache, λόγω μηχανικής βλάβης, στη Νότια Εύβοια, ενώ το διμελές πλήρωμά του είναι καλά στην υγεία του και αυτή τη στιγμή περιμένει δίπλα στο ελικόπτερό του για να έλθει από τη βάση άλλο ελικόπτερο με τεχνικούς για να το επισκευάσει, να το επιθεωρήσει και το βράδυ να επιστρέψει στη βάση του στο Στεφανοβίκι Μαγνησίας.

Το προαναφερθέν Apache, που ανήκε στη δύναμη Μονάδος της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) και εδρεύει στο Στεφανοβίκι, ήταν μέλος σχηματισμού δύο επιθετικών Apache και ενός ελικοπτέρου γενικής χρήσεως UH-1H Huey, που κατευθύνονταν σε νησί του Ανατ.Αιγαίου, για επιχειρησιακούς λόγους. Στη διάρκεια της πτήσεως αυτής το ελικόπτερο παρουσίασε βλάβη και άναψε η σχετική προειδοποιητική λυχνία στο κόκπιτ γεγονός που συμφώνως με το εγχειρίδιο του ελικοπτέρου απαιτούσε άμεση προσγείωση από το πλήρωμά του. Όπερ και εγένετο και το ελικόπτερο προσγειώθηκε στη Νότιο Εύβοια.

Όπως αναφέρθηκε, το πλήρωμά του είναι απολύτως καλά στην υγεία τους και αναμένουν με άλλο ελικόπτερο τους τεχνικούς από τη μονάδα τους για την άμεση επισκευή της βλάβης και εν συνεχεία επιθεώρηση του ελικοπτέρου πριν το παραδώσουν στο πλήρωμά τους για να επιστρέψει στο Στεφανοβίκι, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το βράδυ.