Το βράδυ της Δευτέρας στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη έλαβε χώρα μία πολύ όμορφη βραδιά, αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη, Δημήτρη Μητροπάνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν 10 χρόνια σε ηλικία 64 ετών.



Την εκδήλωση διοργάνωσαν το ΚΚΕ και η οικογένειά του, με τον γραμματέα της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα να δηλώνει ότι: «Με αυτή τη συναυλία σήμερα τιμάμε τον Δημήτρη Μητροπάνο, μια μεγάλη λαϊκή αυθεντική φωνή, που μας συντρόφευσε, μας συντροφεύει και θα συνεχίσει να μας συντροφεύει στις αγωνίες, στις χαρές και στις λύπες, στα γλέντια, αλλά και στον καθημερινό αγώνα με το ΚΚΕ για να επικρατήσει το δίκιο του μόχθου του λαού μας, του λαού της βιοπάλης».





Μετά το τέλος της συναυλίας ο κ. Κουτσούμπας συνεχάρη όλους τους συντελεστές.



«Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο»

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε το «άνοιγμα» της συναυλίας, ενώ με ένα βίντεο με την ερμηνεία του Δημήτρη Μητροπάνου στο «Ακου» του Τάκη Μουσαφίρη άρχισε η συναυλία για τον σπουδαίο ερμηνευτή.



Στην πορεία, ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης τόνισε ότι «έχουν περάσει δέκα καλοκαίρια και άλλοι τόσοι χειμώνες που ο Δημήτρης Μητροπάνος δεν είναι κοντά μας, ωστόσο συνεχίζει να μας συντροφεύει καθημερινά».







Το ίδιο υπογράμμισε ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο στίχος του οποίου «στης ψυχής το παρακάτω» και τον τίτλο αυτής της συναυλίας, συνεχάρη όσους συνέδραμαν την διοργάνωση αυτής της βραδιάς ενώ επισήμανε την παρουσία στη συναυλία πολλών μικρών παιδιών που για πρώτη φορά στη ζωή τους θα άκουγαν τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου που θα τα συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή. Στην πορεία της βραδιάς ο ίδιος υπογράμμισε ότι ακόμη και τώρα μετά από τόσα χρόνια, στη διάρκεια συνεργασιών με μουσικούς και ερμηνευτές, όταν ένα τραγούδι τους αρέσει, αμέσως το μυαλό τους πάει στο πως θα το ερμήνευε ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης παρουσίασε τους ερμηνευτές ξεκινώντας όλοι μαζί ένα ποτ πουρί από τραγούδια του εμβληματικού έργου «Αγιος Φεβρουάριος» σε στίχους Μάνου Ελευθερίου και μουσική του Δήμου Μούτση.






Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή στην παρουσίαση του βίντεο με τον Δημήτρη Μητροπάνο να ερμηνεύει με τον δικό του ανεπανάληπτο τρόπο το «Αλλίμονο (σ’ αυτούς που δεν αγάπησαν)».



Οι συνεργασίες επί σκηνής

Ευχάριστη «νότα» ήταν ο Λάκης Παπαδόπουλος που τραγούδησε το θρυλικό «για να σ’ εκδικηθώ» μαζί με τον Γιώργο Σαμπάνη.













Με τους μουσικούς να ερμηνεύουν όλοι μαζί τη «Ρόζα», χιλιάδες χείλη να τραγουδούν το «πως η ανάγκη γίνεται ιστορία», τον κόσμο να χορεύει μπροστά από την εξέδρα και με τη «Θεσσαλονίκη (μάγισσα)» ολοκληρώθηκε η συναυλία.



Τραγούδησαν (με αλφαβητική σειρά): Πέγκυ Ζήνα, Παντελής Θαλασσινός, Βαγγέλης Κορακάκης, Λάκης Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Σαμπάνης, Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Παρουσίαση, σκηνοθεσία, επιμέλεια: Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Παπαζαχαριάκης.

Ηχοληψία: Δημήτρης Ευαγγελάτος.

Συμμετείχε η Ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου. Γιώργος Κατσίκας (ντραμς), Γιάννης Κυφωνίδης (πλήκτρα), Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρα), Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Μάκης Πελέκας (μπουζούκι), Χρήστος Περτσινίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Γιάννης Σινάνης (μπουζούκι), Ανδρέας Τράπαλης (βιολί), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν).