Αρκετές καταστροφές στις καλλιέργειες των αγροτών προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε το απόγευμα της Δευτέρας τη Λάρισα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του onlarissa.gr, η έντονη αυτή χαλαζόπτωση έπληξε το απόγευμα της Δευτέρας χωριά του Δήμου Κιλελέρ. Συγκεκριμένα στη Γαλήνη, τον Πλατύκαμπος, τη Χάλκη, τη Γλαύκη, τη Μελία, το Μοσχοχώρι την Αγναντερή, και στο Νέο Περιβόλι το χαλάζι που έπεσε ήταν μέγεθος καρυδιού. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σιτηρά και σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, βιομηχανικής ντομάτας, ελαιοκράμβης και οπωροφόρων δέντρων.

Δήμαρχος Κιλελέρ: «Ακραίο καιρικό φαινόμενο» 

Δέντρα ξεριζώθηκαν εντός των οικισμών, κόπηκαν ηλεκτροφόρα καλώδια με συνέπεια τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλές περιοχές. Πρόβλημα επίσης παρουσίασε ο υποσταθμός της ΔΕΗ στο Μοσχοχώρι.

Ο μηχανισμός του Δήμου Κιλελέρ κινητοποιήθηκε άμεσα και κλιμάκιο, με επικεφαλής το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές όπου έγινε μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών. «Βρεθήκαμε μπροστά σε ένα πρωτόγνωρα ακραίο καιρικό φαινόμενο. Η ένταση του ανέμου και της χαλαζόπτωση ήταν πρωτοφανής για την περιοχή. Αύριο θα ξεκινήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την πλήρη καταγραφή, και περεταίρω, την αποζημίωση των καλλιεργειών», δήλωσε ο Δήμαρχος.