Ο καιρός ανατρέπει τα σχέδια των επίδοξων εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, καθώς όπως δείχνουν οι μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένεται να «μας τα χαλάσει».

Συγκεκριμένα νεφώσεις, βροχές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση στο τέλος του τριημέρου, κατά την Δευτέρα φαίνεται πως θα συνθέσουν το σκηνικό της αργίας για φέτος.

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-06-2022
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και στις Κυκλάδες μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ που από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-06-2022
Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές με εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-06-2022, ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-06-2022
Σταδιακή βελτίωση του καιρού με περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.