Έρχεται η κακοκαιρία «Genesis», που θα χτυπήσει σφοδρά τη χώρα τις επόμενες ώρες. Έτσι, συναγερμός έχει σημάνει στον κρατικό μηχανισμό. Όπως φαίνεται, στο επίκεντρο της νέας κακοκαιρίας βρίσκεται ήδη η Κοζάνη, όπου έχει καταγραφεί δυνατή βροχή, έχει πέσει χαλάζι και έχουν πλημμυρίσει δρόμοι.

Πάντως, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, αυτό το ξέσπασμα του καιρού θα είναι αντιφατικό αφού θα υπάρξουν περιοχές ακόμα και στον ίδιο νομό, που η μία θα δεχθεί πολύ νερό και η άλλη θα έχει απλώς μια παροδική βροχή.

Την ίδια ώρα, στη Νότια χώρα, θα έχει ζέστη! Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της Κρήτης, όπου αύριο, τη μέρα που αναμένεται η μεγάλη κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας, εκεί το θερμόμετρο θα δείχνει μέχρι και 36 βαθμούς!

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου στο Facebook:

«Στους 34-36 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη με θολούρα λόγω μεταφοράς σκόνης την Παρασκευή!

Φθινοπωρινός ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα με εν δυνάμει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα!!!

Αιτία η… ψυχρή λίμνη πάνω από την χώρα μας!».

Σύμφωνα με τον κύριο Αρναούτογλου, οι περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία ακόμα και από το βράδυ της Πέμπτης είναι:

Το κεντρο-βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στα Δυτικά-Βορειοδυτικά τμήματα της Στερεάς και στην Κεντρική Μακεδονία.

Την Παρασκευή, θα υπάρξουν φαινόμενα κυρίως στην Κέρκυρα και στην Ήπειρο. Γενικότερα σε όλα τα Επτάνησα αλλά και στην Ήπειρο ο καιρός θα είναι άστατος. Στην υπόλοιπη κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπεται συννεφιά και στη συνέχεια μπόρες. Στη Θράκη θα έχει και κάποιες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη Νότια Ελλάδα θα έχει ζέστη!».