Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι της Τετάρτης 15/06, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, ενώ ανάλογα φαινόμενα, τοπικού όμως χαρακτήρα, περιμένουμε και σε περιοχές της βόρειας χώρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Το αναμενόμενο επεισόδιο είναι Κατηγορίας 1 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).

Επισημαίνεται ότι στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο οι καταιγίδες θα είναι τοπικά έντονες και θα συνοδευτούν από παροδικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

meteo


Μαρουσάκης: Νέα ψυχρή «λίμνη» το Σαββατοκύριακο 

Ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης υποστήριξε ότι μέχρι και την άλλη εβδομάδα «διαδοχικές ψυχρές “λίμνες” θα έρχονται πάνω από τη χώρα μας και έτσι δημιουργείται αυτή η έντονη αστάθεια». Όπως τόνισε, η χώρα θα μπει στο καλοκαίρι με καθυστέρηση, εξηγώντας ότι «περιμένουμε προς το τέλος του μήνα, από 23–25 Ιουνίου, μια πιο θερμή κατάσταση στη χώρα μας».

Σε ό,τι αφορά το τρέχον διάστημα, ο μετεωρολόγος είπε ότι ο καιρός θα παραμείνει ασταθής και την Πέμπτη, καθώς τις απογευματινές ώρες θα υπάρχουν φαινόμενα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

Ο καιρός της Παρασκευής, εξήγησε, θα είναι καλύτερος και θα περιοριστεί η θερμική αστάθεια.

«Όμως το Σάββατο και την Κυριακή κατεβαίνει νέα ψυχρή “λίμνη” από τα Βορειοανατολικά Βαλκάνια. Κυρίως το Σάββατο, πιθανώς και την Κυριακή, θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο», διευκρίνισε ο ίδιος.