Για περισσότερες από πέντε ώρες κατέθεσε την Τετάρτη σε κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών που βρίσκεται στην Πάτρα η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας, Αγγελικη Τσιόλα. Η Ιατροδικαστης που πραγματοποίησε τη νεκροψία-νεκροτομή στην άτυχη Ίριδα, η οποία κατέληξε μέσα στο σπίτι της οδού Μπιζανίου τον Μάρτιο του 2021 παρουσία της Ρούλας Πισπιριγκου και της αδερφής της, Δήμητρας, κατέθεσε κάτω από άκρα μυστικότητα στις Αρχές.

Σύμφωνα με το eReportaz η κατάθεση της κ. Τσιόλα ήταν καταλυτική προκειμένου οι Αρχές να έχουν μια σαφή εικόνα για την ακριβή αιτία θανάτου του μικρότερου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η έμπειρη Ιατροδικαστής κατέθεσε και για το διαβόητο κηλιδωμένο πανάκι το οποίο παραδόθηκε εκ των υστέρων στις Αρχές και δυο μήνες μετά τον θάνατο της Ίριδας η κατηγορούμενη το ζητούσε πίσω επικαλούμενη ότι είδε ένα κακό όνειρο.



Σημειώνεται ότι μετά και την κατάθεση Τσιολα η εισαγγελία έχει συνθέσει όλο το παζλ και το μόνο που αναμένει είναι το πόρισμα των κ.κ. Καρακουκη και Καλογρηά το οποιο θα παραδοθεί τις προσεχείς ημέρες. Το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα φαίνεται να απορρίπτει ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ιριδας οφείλονται σε παθολογικά αίτια ή ότι υφίστατο κάποιο γονιδιακό πρόβλημα, ενώ απορρίπτεται και η χρήση της όποιας θανατηφόρας φαρμακευτικής ουσίας, οπότε αναμένεται να αποδώσουν σε ασφυξία τον θάνατο της Μαλένας.

Από την περαιτέρω ιστοπαθολογική έρευνα φαίνεται να έχει τεκμηριωθεί ότι δεν ευσταθεί η «αγενεσία φλεβόκομβου» ως αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας. Αντίθετα ισχύει το «πνευμονικό οίδημα», που με απόλυτα αιτιολογημένο τρόπο θα παραπέμπει πιθανά σε ασφυξία, όπως και στην περίπτωση της Μαλένας.



Υπενθυμίζεται ότι μετά το θάνατο της Ιριδας η Ιατροδικαστής Πατρών υποψιάσθηκε ότι «κάτι δε πήγαινε καλά», ενώ μόλις έφυγε από τη ζωή και η Τζωρτζίνα έσπευσε στις εισαγγελικές αρχές και πρότεινε να ερευνηθούν από «μηδενική βάση» οι θάνατοι των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που βρέθηκε χθες την Πάτρα, δεν διέρρευσε το παραμικρό για τα άτομα που κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση.