Στη σύλληψη έξι διακινητών προχώρησαν οι Λιμενικές Αρχές της Μυκόνου για το ναυάγιο του 14 μέτρων ιστιοφόρου που μετέφερε πάνω από 100 μττανάστες.

Οι συλληφθέντες με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου θα μεταφερθούν σήμερα με σκάφος του Λιμενικού στο Λαύριο.

Οι έρευνες συνεχίζονται από σκάφη του Λιμενικού Σώματος ενώ συμμετέχει κλιμάκιο των Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού για τον εντοπισμό των οκτώ αγνοουμένων του ιστιοφόρου το οποίο έμεινε ακυβέρνητο προτού ναυαγήσει 1,8 ναυτικά μίλια από τη Δήλο το βράδυ του Σαββάτου.



Συνολικά διασώθηκαν 108 άτομα, ανάμεσά τους τρία παιδιά ηλικίας τριών, οκτώ και 15 ετών.

Το σκάφος είχε αποπλεύσει από τα τουρκικά παράλια, από την περιοχή μεταξύ Τσεσμέ και Σίγιατζικ και είχε χαράξει ρότα για την Ιταλία.

Από τους 108 διασωθέντες οι 24 είναι γυναίκες, τα 21 είναι παιδιά και οι 63 άνδρες, ενώ τρεις από τους παραπάνω έχουν ήδη μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου.

Οι εθελοντές της Μυκόνου περιέθαλψαν και προσέφεραν βοήθεια στους διασωθέντες. Μοίρασαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στους μετανάστες, καθώς επίσης μπιμπερό και παιχνίδια για τα παιδιά τους.

Ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς είχε προσέλθει νωρίς τα ξημερώματα στο κέντρο συντονισμού στο λιμεναρχείο Μυκόνου και σε συνεργασία με ντόπιους επιχειρηματίες φρόντισε να υπάρχουν τρόφιμα και προμήθειες για τις πρώτες ανάγκες των ναυαγών, καθώς και να είναι έτοιμος ένας δημοτικός χώρος προσωρινής διαμονής. Κινητοποιήθηκε επίσης το Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες.