Για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας κλήθηκαν να καταθέσουν οι γονείς της 33χρονης κατηγορούμενης, Ρούλας Πισπιρίγκου, από κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής, που βρέθηκε χθες στην Κάτω Αχαΐα.

Τόσο η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ελένη Λεγάτου, όσο και ο πατέρας της Ανδρέας Πισπιρίγκος, βρέθηκαν αμφότεροι στο ΑΤ Δυτικής Αχαΐας μετά από κλήση που δέχτηκαν από τους αξιωματικούς της Αστυνομίας προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», προηγήθηκε η κατάθεση της κ. Λεγάτου και αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, μετά από περίπου 4 ώρες, ακολούθησε ο κ. Πισπιρίγκος.

Οι ερωτήσεις που δέχθηκε η Ελένη Λεγάτου από τους αστυνομικούς αφορούσαν στη ζωή της ίδιας και της κόρης της, πώς ήταν ως μητέρα η Ρούλα, ενώ ερωτήθηκε για το ποια ήταν η σχέση της 33χρονης με τον Μάνο Δασκαλακη και εάν θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά της.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Ρούλα να έκανε κακό στα παιδιά της», απάντησε εκείνη.

Ακόμα, έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την παιδική ηλικία της κατηγορούμενης και το πρόγραμμα διατροφής και ξεκούρασης των τέκνων της.

Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρθηκε στον κοινό βίο του εν διαστάσει πλέον ζεύγους Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη, απαντώντας στη μια και μοναδική ερώτηση που φέρεται να της έγινε σχετικά με το εάν υπήρχαν διαπληκτισμοί μεταξύ τους.

Η μητέρα της 33χρονης μίλησε για το περιστατικό που σημειώθηκε λίγες ώρες πριν τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας.

Τότε που ο Μάνος Δασκαλάκης, όπως παραδέχθηκε και στην προ ημερών πολύωρη κατάθεση του στη ΓΑΔΑ, «σήκωσε χέρι στη Ρούλα», χτυπώντας τη δύο φορές στο πρόσωπο, προτού φύγει από το σπίτι της οδού Μπιζανίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προσώπων που αναμένεται να καταθέσουν είναι και ο πατριός της κατηγορούμενης, ωστόσο μέχρι και χθες το απόγευμα δεν είχε λάβει κλήση.


Τι ανέφερε η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη

Από την ημέρα της γνωριμίας του Μάνου και της Ρούλας μέχρι και τους θανάτους των 3 εγγονών της μίλησε η μητέρα του 30χρονου στην κατάθεση, που έδωσε χθες το απόγευμα στην Πάτρα, στους άνδρες του Ανθρωποκτονιών.

Σε επικοινωνία που είχε η «Πελοπόννησος» με τον Δημήτρη Καράμπελα, δικηγόρο του Μάνου Δασκαλάκη, επιβεβαιώθηκε το «μυστικό ραντεβού» με τους αστυνομικούς.