Ορκίστηκαν σήμερα το πρωί και έλαβαν τα ξίφη τους, αυτό το διαχρονικό, σύμβολο Ισχύος και Τιμής, για τον κάθε αξιωματικό, από τα χέρια της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, οι συνολικώς 180 νέοι ανθυπολοχαγοί από Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, Μολδαβία και Βοσνία – Ερζεγοβίνη, που αποτελούν την Τάξη του 2022 της Σχολής και φέρει την τιμητική ονομασία «Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μαζαράκης – Αινιάν», στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στη Βάρη Αττικής.

Από τους Ανθυπολοχαγούς αυτούς, οι 166 είναι Έλληνες (μεταξύ τους 30 γυναίκες), από τους οποίους οι 136 ανήκουν στα Όπλα και οι υπόλοιποι 30 στα Σώματα. Άλλοι 11 είναι Έλληνες εκ Κύπρου (μεταξύ των οποίων μία γυναίκα σε Σώμα και 10 σε Όπλα), ενώ άλλοι 3 είναι από χώρες της Βαλκανικής (1 από Αλβανία, 1 από Μολδαβία και 1 από Βοσνία – Ερζεγοβίνη, όλοι τους σε Όπλα).

Στην τελετή παρέστησαν επίσης εκτός της κ.Προέδρου, ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και Νικόλαος Χαρδαλιάς αντιστοίχως, εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής και των πολιτικών κομμάτων, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, οι Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας, διατελέσαντες Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, τα μέλη του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, αντιπροσωπείες αξιωματικών – υπαξιωματικών καθώς και πλήθος συγγενών των νεοορκισθέντων! Επίσης μεταξύ των παρευρεθέντων στην τελετή ήτο και ο εγγονός του Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Μαζαράκη – Αινιάν, Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος ε.α. Κ.Μαζαράκης – Αινιάν ΠΝ, του οποίου ο πατέρας (και γιός του Αντιστρατήγου) ήτο και αυτός απόφοιτος της ΣΣΕ!

Από την πλευρά του ο Διοικητής της ΣΣΕ Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, στην Ημερήσια Διαταγή του και απευθυνόμενος προς τους νέους Ανθυπολοχαγούς, αφού τους υπενθύμισε το ποιος ακριβώς ήταν ο Αντιστράτηγος Κ.Μαζαράκης – Αινιάν, την ονομασία του οποίου φέρει τιμητικώς η Τάξη 2022 της Σχολής, ο οποίος ήταν απόφοιτός της το 1890 και ο απελευθερωτής της Θράκης, τόνισε δύο – σημαντικότατα κατά την προσωπική μας άποψη – σημεία:

Πρώτο, ότι «…αναλαμβάνετε υπηρεσία σε μία περίοδο ιδιαίτερων προκλήσεων στον περίγυρό μας, όπου καλείστε να δώσετε το παρόν και να είσαστε αποτελεσματικοί…».

Δεύτερο, ότι «…οι Έλληνες σε όλους τους αγώνες μας είμαστε πάντα λιγότεροι αριθμητικά, αλλά καθοδηγούμενοι από ικανούς Ηγήτορες, πάντα πετυχαίναμε τους σκοπούς μας…»!

jmk__2_
jmk__3_
jmk__4_
jmk__1_