Για πρώτη φορά φαίνεται πως δεν συμφωνούν μεταξύ τους οι αδελφές Πισπιρίγκου, τουλάχιστον για τα όσα δηλώνουν πως έγιναν το μοιραίο πρωινό κατά το οποίο η Ίριδα Δασκαλάκη εντοπίστηκε νεκρή στο κρεβάτι της. Οι αντιφάσεις στο θρίλερ των θρίλερ της Πάτρας συνεχίζονται καθώς πλέον η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίζει μία νέα εκδοχή γύρω από τις τελευταίες ώρες του 6,5 μηνών βρέφους, την ίδια ώρα που η αδελφή της Δήμητρα Πισπιρίγκου φέρεται να έδωσε στις Αρχές ένα πολύ σημαντικό στοιχείο το οποίο ουσιαστικά επιβεβαιώνει τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα.

Η 33χρονη κατηγορούμενη, που έχει προφυλακιστεί για το φόνο της κόρης της Τζωρτζίνας, ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι η Ίριδα ήταν ακόμα ζωντανή όταν την πήρε από την κούνια η αδελφή της Δήμητρα. Τη διαφορετική αυτή εκδοχή, που «αδειάζει» τη Δήμητρα Πισπιρίγκου, αποκάλυψε η κατηγορούμενη στην ψυχολόγο που την επισκέφτηκε μέσα στη φυλακή, ενώ συγκεκριμένα φέρεται να της είπε: «Πήγα να φτιάξω την κρέμα και είπα στη Δήμητρα “ετοίμασέ την και φέρε τη να την ταΐσω”. Και μου έφερε ένα παιδί μπλε… Και μου λέει “τι έπαθε;”. Μου έπεσαν όλα, μου κόπηκαν τα πόδια και ήταν εκεί και με κοίταγε. Τα ματάκια της μισάνοιχτα και έκανε έναν ήχο με το στόμα της, σαν να ξεφυσούσε» φέρεται να είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η μαρτυρία αυτή, ωστόσο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με τις καταθέσεις και τις συνεντεύξεις που είχε δώσει η ίδια για το θάνατο του βρέφους (έλεγε ότι η αδελφή της το βρήκε να έχει καταλήξει στην κούνια) όσο και με τις δηλώσεις της Δήμητρας ότι το μωρό ήταν ήδη παγωμένο όταν το πρωινό της 21ης Μαρτίου πήγε να το ξυπνήσει.

Από την πλευρά της, η 25χρονη θεία των τριών νεκρών κοριτσιών, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Μπαμ», κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας κατάθεσής της στους άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ισχυρίστηκε ότι όταν πήγε στο δωμάτιο να ξυπνήσει την Ίριδα και τη βρήκε παγωμένη στην κούνια της, διαπίστωσε ότι υπήρχε αίμα στο στόμα του μωρού.

Σε περίπτωση που ισχύουν οι πληροφορίες αυτές, ουσιαστικά αποτελούν επιβεβαίωση του ιατροδικαστικού πορίσματος, σύμφωνα με το οποίο η δολοφονική μέθοδος που ακολουθήθηκε στην Ίριδα ήταν η απόφραξη των αεροφόρων οδών και η βίαιη είσοδος του πανιού στο στόμα του μωρού σε ανύποπτο χρόνο, κατά τη διάρκεια του ξημερώματος της 21ης Μαρτίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί να καταθέσει ανωμοτί ως ύποπτη για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας. Όπως έχει γίνει γνωστό, αναμένεται να υποβάλει υπόμνημα με τις έγγραφες εξηγήσεις της στις 8 Ιουλίου, ημερομηνία όμως που, σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισής της Όθωνα Παπαδόπουλο, μπορεί να αλλάξει καθώς ενδέχεται να παραταθεί η προθεσμία.

«Πρέπει να ελέγξουμε πολύ προσεκτικά το πόρισμα για να δούμε τι άλλαξε μετά από τρία και 1,5 χρόνο αντίστοιχα και να δούμε πώς ξαφνικά κάποια παθολογικά αίτια μετατράπηκαν σε εγκληματικές ενέργειες» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.


Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 4 Ιουλίου 2022