Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του ηθοποιού, Πέτρου Φιλιππίδη, που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμό.

Ειδικότερα, σήμερα αναμένεται να μιλήσει από το βήμα του μάρτυρα η μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας, με τη νεαρή γυναίκα που προέβη στην αποκάλυψη να καταγγέλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για το αδίκημα του βιασμού κατ΄εξακολούθηση το 2008.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου είχε ολοκληρωθεί κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της τρίτης γυναίκας, που έχει καταγγείλει απόπειρα βιασμού το 2014, στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου. Το γεγονός έλαβε χώρα πριν την απόφαση του δικαστηρίου για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του ηθοποιού και σκηνοθέτη με περιοριστικούς όρους,

Την Παρασκευή και ευρισκόμενος στο δωμάτιο του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται με ελαφρύ ισχαιμικό επεισόδιο, την απόφαση δικαστών και ενόρκων για αποφυλάκιση με όρους, λίγο πριν συμπληρώσει 12 μήνες στις φυλακές. Ειδικότερα, η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε να αφεθεί ελεύθερος ο ηθοποιός, με το σκεπτικό ότι δεν είναι επικίνδυνος πλέον να τελέσει ίδια αδικήματα αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες.

Έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος του ηθοποιού με τη συνοδεία της συζύγου του Φιλιππίδη και του γιου του μετέβησαν στο νοσοκομείο για να τον ενημερώσουν για την απόφαση.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι ψευδείς και μέσω του δικηγόρου του δηλώνει ότι επιθυμεί να παραβρίσκεται στο δικαστήριο και να απολογηθεί.