Οι ειδικοί εισηγούνται, οι αποφάσεις έπονται αλλά έως τότε ακριβώς επειδή ο κοροναϊός καλπάζει με φρενήρεις ρυθμούς, οι πολίτες ξαναβάζουν τις μάσκες , στους δρόμους, στα μαγαζιά και γενικότερα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Όπως φαίνεται στο σημερινό φωτορεπορτάζ του parapolitika.gr, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες Αθηναίοι και τουρίστες αυτοπροστατεύονται λόγω της νέας έξαρσης, των πολλών καταγγελιών ότι εργαζόμενοι στην εστίαση και τον τουρισμό δουλεύουν παρότι νοσούν, της υπερμετάδοσης και της γενικότερης ανησυχίας ότι κάτι κακό συμβαίνει πάλι.




Βέβαια, δεν λείπουν και αυτοί οι οποίοι έχουν χαλαρώσει ειδικά στα λεωφορεία και στο μετρό για αυτό η διοίκηση των σταθερών συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ) ξεκίνησε στις 4 Ιουλίου ενημερωτική καμπάνια αναφέροντας ότι σε περίπτωση μη χρήσης μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμα 300 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την υπουργική απόφαση της 1ης Ιουνίου η οποία τουλάχιστον ακόμη δεν έχει αναθεωρηθεί και θα ισχύσει έως τις 15/9, η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων, στα ταξί και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου (Λεωφορεία, μετρό, τράμ, τρόλεϊ κτλ). Επίσης στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές. Σε όλους τους άλλους εσωτερικούς χώρους, η χρήση της είναι προαιρετική.