Από θαύμα σώθηκε ένα 6χρονο κοριτσάκι το βράδυ της Δευτέρας, που έπεσε στο κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας στον Ηλεκτρικό στο Μοναστηράκι.

«Από θαύμα ζει το παιδί μου αυτή τη στιγμή. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Προσπαθούσα να το φτάσω και δεν μπορούσα. Δεν έφτανα. Συγκεντρώθηκε όλος ο κόσμος από πάνω μου. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο» ανέφερε η μητέρα του 6χρονου παιδιού, μιλώντας στο Live News.

 Ειδικότερα σοκαρισμένη η μητέρα περιγράφει στο LIVE NEWS πως από την μια στιγμή στην άλλη είδε την κόρη της να πέφτει στο κενό, προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα στις γάμπες, τα χέρια, τις πατούσες και τα δάχτυλα.

 «Όταν το πήρα στα χέρια μου κατάλαβα ότι έπαθε ηλεκτροπληξία. Φώναζα ότι το παιδί μου κάηκε» συμπλήρωσε η μητέρα.

 Σήμερα το μεσημέρι η μικρούλα έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Το LIVE NEWS ήταν εκεί με τους γονείς να μην μπορούν ακόμα να πιστέψουν τι έχει συμβεί.

 «Επικρατούσε πανικός. Κόσμος έκλαιγε, φώναζα εγώ…» πρόσθεσε η μητέρα.

 Το χρονικό

Όλα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας 1 τέταρτο πριν από τα μεσάνυχτα. Η μητέρα με τις δύο κόρες επιστρέφουν ανέμελες από ολιγοήμερο ταξίδι.

 «Ξεκινήσαμε από τον Πειραιά. Επιστρέφαμε από ένα ολιγοήμερο ταξίδι που είχαμε πάει οικογενειακώς» συμπλήρωσε η μητέρα.

 Επιβιβάζονται στον ηλεκτρικό από τον Πειραιά και κατεβαίνουν στο Μοναστηράκι με την μητέρα να κρατά συνεχώς από το χέρι τα δυο παιδιά της.

 «Είχε πάρα πολύ κόσμο μέσα και έξω. Στην προσπάθεια να βγούμε το παιδί εγκλωβίστηκε μέσα στο κενό» τόνισε.

 Μέσα σε κλάσματα δευτερόλεπτου χάνει από τα μάτια της το παιδί. Έντρομη θα αντιληφθεί πως έχει πέσει και εγκλωβιστεί στο κενό, που υπάρχει μεταξύ συρμού και αποβάθρας. Επικρατεί πανζουρλισμός.

 «Φώναζε το παιδί. Φώναζα εγώ. Το παιδί είχε πέσει μέσα κάτω» ανέφερε.

 Μετανάστης απεγκλώβισε το κοριτσάκι

Ο συρμός σταματά ακαριαία. Επιβάτες προσπαθούν να ηρεμήσουν την μητέρα αλλά και τη δεύτερη ανήλικη κόρη που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

 «Ρώταγε που είναι η αδελφή της, τι έπαθε» είπε η μητέρα, που προσπαθούσε αλλά δεν έφτανε το κοριτσάκι της που έχει εγκλωβιστεί. Ως από μηχανής θεός, εμφανίζεται ένας μετανάστης που μπαίνει σχεδόν ο μισός μέσα στο κενό για να καταφέρει να απεγκλωβίσει το παιδί.

 «Μου το έφερε στα χέρια… Προσπάθησε να το ηρεμήσει. Τι να πω γι’ αυτόν τον άνθρωπο τον ευχαριστώ πάρα πολύ… Περαστικός ήταν, ένας μετανάστης καλή του ώρα όπου κι αν είναι» πρόσθεσε.

 Το κορίτσι μεταφέρεται με εγκαύματα στο Παίδων εκεί που παρέμεινε για δύο 24ωρα. Οι γιατροί τονίζουν πως δεν εμπνέει ανησυχία αν και τα τραύματα είναι πολλαπλά και σχεδόν σε όλο το σωματάκι του κοριτσιού.

 «Έχει εγκαύματα το παιδί. Έπαθε ηλεκτροπληξία από κάποιο σημείο που είχε ρεύμα» εξήγησε η μητέρα.

 Οι γονείς του παιδιού, μιλώντας στο LIVE NEWS, τονίζουν πως το παιδί έπαθε ηλεκτροπληξία και πως από θαύμα γλίτωσαν τα χειρότερα. «Εκεί που έπεσε λένε δεν έχει ρεύμα αλλά όταν το πήρα αγκαλιά μου μύριζε καμμένο το παιδί» συμπλήρωσε.

 Η απάντηση του ΗΣΑΠ

Κατηγορηματική ήταν η απάντηση του εκπρόσωπου εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, ο οποίος μιλώντας στο LIVE NEWS ξεκαθαρίζει πως δεν περνάει ρεύμα από το συγκεκριμένο σημείο.

 «Όπως και να έχει από εκεί ρεύμα δεν υπάρχει. Άμα είχε πάθει ηλεκτροπληξία επειδή μας έχουν συμβεί αυτά… κάρβουνο παίρνουμε από εκεί, όχι άνθρωπο. Είναι 750 volt συνεχόμενου ρεύματος. Έτσι και χτυπούσε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου το παιδάκι, θα έπαιρναν ένα κάρβουνο, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουν ένα παιδάκι πίσω. Γδάρθηκε το ποδαράκι του από το τσιμέντο από την μια πλευρά από την λαμαρίνα από την άλλη πλευρά, κάπου γδάρθηκε» σημείωσε ο πρόεδρος εργαζομένων ΗΣΑΠ Παναγιώτης Κοντογιάννης.

 Όπως εξηγεί, δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται ατυχήματα στον εν λόγω σταθμό γι’ αυτό και συνεχώς ακούγεται από τα μεγάφωνα σχετική προειδοποίηση.

 «Το Μοναστηράκι είναι ένας σταθμός που έχει καμπύλη. Όπως παρκάρει ο συρμός- δεν γίνεται είναι θέμα γεωμετρίας – αφήνει σε κάποια σημεία κενό. Γι’ αυτό υπάρχει μόνιμα μια ανακοίνωση εκεί “προσοχή στο κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας”. Μόνιμα, μόνιμα. Την παίζουμε συνέχεια» συμπλήρωσε.

 «Έπεσε μέσα το κενό είναι μεγάλο. Χωράει ένας ενήλικας» υπογράμμισε η μητέρα, την ώρα που οι γονείς δηλώνουν διατεθειμένοι στο LIVE NEWS να κινηθούν νομικά. «Είναι παγίδα θανάτου εκεί στο Μοναστηράκι. Θα κινηθούμε νομικά» συμπλήρωσε.

 Το μικρό κοριτσάκι πήρε εξιτήριο σήμερα το μεσημέρι και πλέον βρίσκεται στο σπίτι μαζί με τους γονείς και την αδελφή της.

 Το επίσημο ιατρικό πόρισμα

Ωστόσο, η μητέρα μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS επιβεβαίωσε ότι το ιατρικό πόρισμα κάνει λόγο για ηλεκτρικό έγκαυμα, παρά τις αντίθετες τοποθετήσεις των υπευθύνων του ΗΣΑΠ.

 Η μητέρα επίσης ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του ΗΣΑΠ, ώστε να διορθωθεί το κενό-θανάτου.