Αργά το απόγευμα της Τετάρτης νέες αναζωπυρώσεις αντιμετώπισαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν στην περιοχή Κορυφή του Πύργου Ηλείας.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «μέχρι και λίγο πριν από τη δύση του επιχειρούσαν εναέρια μέσα, τα οποία μαζί με τις επίγειες δυνάμεις περιόρισαν την  φωτιά σε μία χαράδρα, όπου τώρα καίει σε διάσπαρτες εστίες».

Επίσης, όπως πρόσθεσε, «έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων που πνέουν στην περιοχή», ενώ στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 80 πυροσβέστες με 25 οχήματα.

Νωρίτερα, η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη και κατευθυνόταν προς το χωριό. Επιχειρούσαν σε κύματα 2 Erickson, 2 CL215, 2 CL415, 2 BELL214 και 4 Tractores. Συνολικά επιχειρούν 104 πυροσβέστες 2 Ομάδες πεζοπόρων, 2 ΕΜΟΔΕ, 32 πυροσβεστικά οχήματα 8 αφή και 6 ΕΠ.

Διάφορα δημοσιεύματα ανέφεραν πως έχει σταλεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. 

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές.

Για αύριο Πέμπτη, αναμένεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σε Αττική, σε περιοχές της Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ιονίου, Σποράδων, Κρήτης, Ανατολικού Αιγαίου, και Δωδεκανήσων.

«Απευθύνουμε έκκληση, σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά είναι σημαντικό να παραμείνετε ψύχραιμοι, και να καλέσετε στο 199 ή στο 112 και να δώσετε πληροφορίες για:

  • την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε,
  • το ακριβές σημείο της πυρκαγιάς και την κατεύθυνσή της
  • την ένταση του ανέμου στην περιοχή και
  • το είδος της βλάστησης που καίγεται», ανέφερε η Πυροσβεστική.