Με σειρά επαφών με παράγοντες και οργανώσεις του Ελληνικού και Εβραϊκού λόμπυ στην Ουάσινγκτον ξεκίνησε το πρόγραμμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της επίσημης επίσκεψης του στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Αρχικώς ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη στην πρεσβεία μας στην Ουάσινγκτον όπου είχε συνάντηση με την Πρέσβη μας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, με την οποία συζήτησε την εμβάθυνση των διμερών σχέσεών μας με τις ΗΠΑ, «…ως αποτέλεσμα της συλλογικής και διαρκούς προσπάθειας: 1)Ανάδειξης κοινών αξιών και συμφερόντων. 2)Εδραίωσης της Ασφάλειας και της Σταθερότητας στην περιοχή μας», όπως σημειώνει ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Ακόλουθο Αμύνης (ΑΚΑΜ) της Ελλάδος στις ΗΠΑ, καθώς και τους Ακολούθους Στρατού, Ναυτικού Αεροπορίας και με το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού της Ελλάδος που υπηρετεί στην αμερικανική πρωτεύουσα.

«Στη συνάντησή μου με το (στρατιωτικό) προσωπικό της Ελληνικής Πρεσβείας στις ΗΠΑ διαπίστωσα τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή του για τη διασφάλιση των συμφερόντων μας και την προώθηση της Αμυντικής Συνεργασίας. Συγχαρητήρια, καλή δύναμη και ευχαριστώ για τη φιλοξενία» έγραψε σε άλλο τουίτ του ο Στρατηγός Φλώρος.


Ακολούθως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε διαδοχικές επαφές με τους υπεύθυνους των οργανώσεων του ελληνικού λόμπυ, όπως με τον ιδρυτή και πρόεδρο της “OXI DAY FOUNDATION Andrew Manatos και τον Εκτελεστικό Διευθυντή Mike Manatos, τον Πρόεδρο Νίκο Λαριγκάκη και μέλη του ΑΗΙ (=American Hellenic Institute), τον Ανώτατο Πρόεδρο των ΑΧΕΠΑ Jimmy Kokotas και και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Οργανώσεως Basil Mossaidis, τους οποίους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στη βελτίωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και συζήτησε θέματα για αναθεωρητισμό Τουρκίας και για την άμυνας και Ασφάλεια της περιοχής μας κ.λπ.

Επίσης, ο Στρατηγός Φλώρος είχε ξεχωριστή συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Michael Makovsky και εκπροσώπους της Οργανώσεως του Αμερικανο-εβραϊκού λόμπυ JINSA. «Ανταλλάξαμε απόψεις για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στον Ευρω-Ατλαντικό χώρο και στη Μεσόγειο, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και για θέματα Στρατηγικής, Δυνατοτήτων και Συνεργασιών Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, ΗΠΑ», σημείωσε στο Tweet του ο Αρχηγός.

Τέλος, αλλά όχι τελευταίο, ο Έλληνας Αρχηγός πρόλαβε και πέρασε και από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, όπου είχε ιδιαίτερη συνάντηση και συνομιλίες με τον Αρχηγό Στρατού των ΗΠΑ, Στρατηγό James Mc Conville, με τον οποίο συζήτησαν για μία σειρά θεμάτων, όπως:

1)Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

2)Άμυνα του Ευρωατλαντικού χώρου

3)Επιπτώσεις αναθεωρητισμού

4)Συνεισφορά της Ελλάδος στην Ασφάλεια και στη Σταθερότητα

5)Σούδα και Αλεξανδρούπολη

6)Συνεργασία ΕΔ Ελλάδος – ΗΠΑ και εμβάθυνση στον Στρατό Ξηράς