Αγωνιώδης έκκληση να συνεχιστούν οι έρευνες κάνουν οι συγγενείς του 30χρονου Σκοπιανού που αγνοείται  ακόμα στη θάλασσα της Χαλκιδικής, ενώ υπήρξε επικοινωνία των ΥΠΕΞ των δύο χωρών.

 Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο αδελφός του αγνοούμενου, Γκόραν Γιοβανόβσκι, μίλησε στο μέσο της χώρας του «Focus», λέγοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να τα παρατήσουμε μέχρι να βρεθεί ο Μάρτιν. Η μητέρα μου, η οικογένεια και οι φίλοι μας εξακολουθούν να πιστεύουν και να ελπίζουν ότι είναι ζωντανός και περιμένει τη βοήθειά μας».

 Ο ίδιος απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της χώρας του αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών να βοηθήσουν ώστε να βρεθεί τρόπος να συνεχιστεί η έρευνα για τον χαμένο του αδελφό και να μη σταματήσουν να τον αναζητούν.

 «Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, εάν δεν εντοπιστεί και σήμερα θα θεωρηθεί πλέον αγνοούμενος και θα σταματήσουν οι έρευνες. Ρωτάμε τους κυβερνώντες αν μπορούν να οργανώσουν κάποιου είδους δράση. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους να βοηθήσουν σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές για την οικογένειά μας», συνεχίζει ο Γκόραν στο «Focus».

 Επικοινωνία Μπουγιάρ Οσμάνι με Νίκο Δένδια

Όπως μετέδωσε πριν από λίγη ώρα το «Focus», οι εκκλήσεις του Γκόραν φαίνεται να εισακούστηκαν, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Μπουγιάρ Οσμάνι, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, κατά την οποία συζητήθηκαν οι προσπάθειες εντοπισμού του 30χρονου Μάρτιν.

 Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Οσμάνι ζήτησε τη συνέχιση της έρευνας, παρά την παρέλευση της κανονικής προθεσμίας, και έλαβε θετική απάντηση από τον κ. Δένδια.

 Παράλληλα, ο ίδιος ευχαρίστησε για τις προσπάθειες και τις θυσίες του Λιμενικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και των πολιτών που συμμετέχουν σε αυτές τις προσπάθειες.

 «Ελπίζουμε πως βρίσκεται σε κάποια ακτή ζωντανός -Διαβάσαμε πολλές εικασίες από τα μέσα»

Για τον 30χρονο μίλησε επίσης στο ίδιο μέσο ένας άλλος συγγενής του Μάρτιν, ο οποίος εξήγησε πως η οικογένειά τους διανύει μία πραγματικά δύσκολη περίοδο, που δεν περιγράφεται με λόγια, ωστόσο η ελπίδα τους παραμένει ζωντανή για τον εντοπισμό του.

 Ταυτόχρονα, διαψεύδει κατηγορηματικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στα μέσα ενημέρωσης, με τον ίδιο να λέει πως «θέλαμε να πούμε την αλήθεια, γιατί τόσες μέρες διαβάζουμε εικασίες και υποθέσεις για τον δικό μας άνθρωπο».

 Σύμφωνα με το «Focus», ο Μάρτιν γεννήθηκε το 1991 και άρα είναι 30 ετών, κι όχι 28 όπως γράφτηκε, όπως και οι αναφορές ότι δεν ήταν καλός κολυμβητής δεν ισχύουν.

 «Είναι εξαιρετικός κολυμβητής. Ασχολήθηκε και με το μπαλέτο στο παρελθόν, οπότε έχει δυνατούς μυς στα πόδια και στο σώμα του. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά, κι ότι ίσως είναι σε κάποια ακτή».

 Συνεχίζοντας, τόνισε ότι ο 30χρονος δεν μένει στην Αμερική, αλλά ζει και εργάζεται στα Σκόπια. Αντιθέτως, ο αδελφός του ζει στις ΗΠΑ.

 «Ζει με τη μητέρα του, ο πατέρας του πέθανε πριν από οκτώ χρόνια. Την ώρα της εξαφάνισης η μητέρα του βρισκόταν στην Αμερική και επισκεπτόταν τον αδερφό του. Πήγε για πρώτη φορά να επισκεφθεί τον γιο της. Μόλις έμαθε το τραγικό νέο έφυγε για την Ελλάδα, ταξίδεψε με αεροπλάνο για 17 ώρες μέσω Ζυρίχης», αναφέρεται στο ίδιο μέσο ενημέρωσης.

 «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με το γεγονός, αλλά η ελπίδα δεν μας εγκαταλείπει» λέει ο συγγενής του Μάρτιν, ενώ στη συνέχεια προσθέτει πως ο 30χρονος ήρθε με περίπου δέκα φίλους το Σάββατο, την ίδια μέρα που έγινε το συμβάν.

  «Από καιρό σχεδίαζαν το ταξίδι, στο οποίο ήθελαν να γιορτάσουν τα γενέθλια του Ιβάν, του αγοριού που διασώθηκε μετά από περίπου 20 ώρες παραμονής στη θάλασσα. Τα αγόρια σχεδίαζαν να μείνουν για περίπου τρεις μέρες στην περιοχή. Την ώρα του συμβάντος βρίσκονταν στα ρηχά, έγινε ξαφνικά, απλά τους παρέσυρε το νερό και τα κύματα ήταν πολύ δυνατά. Ο Ιβάν πήδηξε για να πιάσει τον Μάρτιν, αλλά το νερό τον παρέσυρε».

 «Μας είναι πολύ δύσκολο, αλλά θέλαμε να μαθευτεί η αλήθεια» τονίζει ο ίδιος, ενώ εύχεται και ελπίζει πως ο Μάρτιν έφτασε σε κάποια στεριά, κι ότι όλα θα πάνε καλά.

 «Η παραλία Ποσείδι είναι όμορφη, αλλά και επικίνδυνη»

Το περασμένο Σαββατοκύριακο σημαδεύτηκε από την είδηση των τριών τουριστών από τη Βόρεια Μακεδονία, οι οποίοι εξαφανίστηκαν στη θαλασσοταραχή μετά από πάρτι γενεθλίων. Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας διαβεβαίωσε πως οι δύο διασωθέντες βρίσκονται σε καλή κατάσταση και δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

 «Η ελληνική γωνιά, η παραλία στο Ποσείδι, είναι όμορφη αλλά και επικίνδυνη» γράφουν τα περισσότερα ΜΜΕ των Σκοπίων, όπως η Nova Makedonija και το Vesti, και εφιστούν την προσοχή σε κάθε τουρίστα που ενδέχεται να βρεθεί στο μέρος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε οικογένειες με μικρά παιδιά.

 «Όλοι περιμένουν με ανυπομονησία το καλοκαίρι, αλλά οι περιπέτειες φέρνουν μία σειρά από κινδύνους που ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει» γράφει η Nova Makedonija, τονίζοντας πως το περιστατικό με τους τρεις τουρίστες αποδεικνύει πως όλα μπορούν να συμβούν στις διακοπές.

 «Οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας ανησύχησαν και εστίασαν στους τρεις ανθρώπους, οι οποίοι απλά γιόρταζαν τα γενέθλια του ενός στην παραλία Μύτη. Όμως, έπεσαν θύματα του δυνατού ανέμου και των μεγάλων κυμάτων, με συνέπεια να παρασυρθούν από τα θαλάσσια ρεύματα. Πολλοί άρχισαν να σκέφτονται τα χειρότερα. Ο μικρότερος από αυτούς είναι 25 ετών και βρέθηκε με τη βοήθεια ενός σέρφερ, ενώ μείναμε όλοι έκπληκτοι όταν σώθηκε ο 30χρονος Ιβάν».