Με μια… βαλίτσα στο χέρι, οι περισσότεροι Αθηναίοι σε ΚΤΕΛ και λιμάνια πήραν τον δρόμο για τις διακοπές.

Αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια, τις εθνικές οδούς αλλά και τα ΚΤΕΛ, καθώς και οι τελευταίοι αδειούχοι του Ιουλίου φεύγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Κοσμοσυρροή στο λιμάνι του Πειραιά

Ο παρατεταμένος καύσωνας οδήγησε αρκετούς να μπουν στο πρώτο πλοίο και να φύγουν για ανάσες δροσιάς Υπάρχουν όμως και εκείνοι που αποφάσισαν να μην αφήσουν καμία μέρα ανεκμετάλλευτη, καθώς έφυγαν για ένα - δύο βράδια.

Τα πλοία από όλα τα λιμάνια της χώρας φεύγουν γεμάτα. Με πληρότητα 100% ξεκινούν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για αυτό το Σαββατοκύριακο έχουν προγραμματιστεί 44 δρομολόγια για τα νησιά των Κυκλάδων, του βορειοανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και την Κρήτη.

Πάνω από 45.000 είναι οι επιβάτες που σήκωσαν άγκυρα για να απολαύσουν τις διακοπές τους:

  • Πειραιά: 23,564
  • Αργοσαρωνικό: 9,373
  • Ραφήνα: 9,166
  • Λαύριο: 3,811

Κοσμοσυρροή στα ΚΤΕΛ

Τεράστια αύξηση, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, παρατηρείται και σε ορισμένους προορισμούς των ΚΤΕΛ, με τους σταθμούς του Κηφισού και της Λιοσίων να παρουσιάζουν μεγάλη κίνηση. Πολλές είναι οι περιπτώσεις που η πληρότητα των λεωφορείων αγγίζει το 100%.

Το κόστος της βενζίνης αύξησε την επιβατική κίνηση στα ΚΤΕΛ.

Εάν ένα εισιτήριο στα ΚΤΕΛ για Λαμία στοιχίζει περίπου 25 ευρώ το άτομο, η ίδια απόσταση με το όχημα στοιχίζει τρεις φορές περισσότερο. Κι αυτό γιατί εκτός από τα καύσιμα πρέπει να υπολογίσει κανείς και τα διόδια.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση και στα διόδια τόσο της Ελευσίνας, όσο και των Αφιδνών, από όπου ήδη έχουν περάσει έως τώρα χιλιάδες αυτοκίνητα.