Ελεύθερος αφέθηκε ο ηλικιωμένος που συνελήφθη από τα στελέχη κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), για εμπρησμό από αμέλεια για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Καλλιθέα Πατρών την περασμένη Κυριακή.

Ο άνδρας επανέλαβε ενώπιον του εισαγγελέα τα όσα είπε στην κατάθεσή του στους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, ότι δηλαδή είχε αποχωρήσει από το σημείο τουλάχιστον μια μιάμιση ώρα πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Φέρεται να υποστήριξε πως ουδέποτε πραγματοποίησε υπαίθριες εργασίες ανάβοντας φωτιά και πως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από κατοίκους της περιοχής πως καίγεται η περιουσία του. Στον εισαγγελέα κατά πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος της Δευτέρας», παρουσιάστηκαν μάρτυρες επιβεβαιώνοντας πως κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, ο ηλικιωμένος βρισκόταν στον τόπο μόνιμης κατοικίας του, στην Οβρυά Πατρών, παρέχοντάς του άλλοθι.
Ο ηλικιωμένος που αφέθηκε ελεύθερος αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης το προσεχές διάστημα, οπότε και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.