Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις ραγδαίες εξελίξεις της υπόθεσης θανάτου των παιδιών από την Πάτρα.

Νέο αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η πλευρά που εκπροσωπεί νομικά την Ρούλα Πισπιρίγκου. Ειδικότερα, ο Όθωνας Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, έκανε γνωστό πως θα αιτηθεί την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης της 33χρονης. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι είναι αδύνατο η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα να βγει με βραχιολάκι και να υπάρξει κατ' οίκον περιορισμός.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε αρχικά: «Με το υπόμνημα που καταθέσαμε και με βάση την πορεία των πραγμάτων θα αιτηθούμε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης».

Το ρεπορτάζ του καναλιού σημείωσε πως απομακρύνεται η σκέψη για κατ' οίκον περιορισμό, με τον δικηγόρο της να λέει: «Ναι μεν νομικά υφίσταται η δυνατότητα, όμως πρακτικά είναι αδύνατον, αυτήν τη στιγμή, με τα δεδομένα που υπάρχουν, είναι αδύνατο να μπορέσει η κατηγορούμενη να αναλάβει και να σηκώσει τη συγκεκριμένη δαπάνη».

Μεταξύ άλλων, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου θεωρεί ότι «δεν τίθεται θέμα εμπλοκής άλλων προσώπων στην υπόθεση».

Πισπιρίγκου: Αρνήθηκε ξανά τις κατηγορίες για τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας

Υπενθυμίζεται ότι, η 33χρονη κατηγορούμενη απολογήθηκε τη Δευτέρα, επί τέσσερις ώρες, για τη νέα κατηγορία που έχει απαγγελθεί σε βάρος της και αφορά το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής απολογίας της ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Χρ. Σαλάππα, οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή. Μέσω ενός οκτασέλιδου υπομνήματος, αρνήθηκε και πάλι τις κατηγορίες που της αποδίδονται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Όπως υποστήριξε η Ρούλα Πισπιρίγκου, από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει η παραμικρή ένδειξη ή υποψία τέλεσης της αποδιδόμενης απόπειρας σε βάρος του ίδιου του παιδιού της.