Τη σύμβαση για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Ηλείας στο Βαρθολομιό, υπέγραψαν την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022, στα γραφεία της ΚτΥπ ΑΕ, στην Αθήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΥπ ΑΕ, Θανάσης Γιάνναρης, με τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του Προέδρου της ΚτΥπΑΕ, Τίμου Κατσίπου, του  Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη και του Δημάρχου Πηνειού, Ανδρέα Μαρίνου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 7.990.000 ευρώ, εντάχθηκε στο ΠΕΠ με υπογραφή του Περιφερειάρχη την 31/12/2020 και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

PHOTO-2022-07-26-20-08-47__3_

Το υπερσύγχρονο βιοκλιματικό σχολικό συγκρότημα που θα στεγάσει το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο πρόκειται να ανεγερθεί στη θέση Αγά Λιβάδι του Δήμου Πηνειού, σε οικόπεδο εμβαδού 6000,15 τ.μ. και θα αποτελείται από ισόγειο, α’ όροφο και δώμα. Στο ισόγειο θα βρίσκονται οι σχολικές αίθουσες ατομικών μαθημάτων, τα γραφεία εκπαιδευτικών και γραμματείας, χώροι ιατρείου και αναρρωτηρίου,  αποδυτήρια, καθώς  και άλλοι βοηθητικοί χώροι (τραπεζαρία, κυλικείο, κλπ). Στον α’ όροφο προβλέπεται η κατασκευή 6 κύριων αιθουσών διδασκαλίας, όπως επίσης, εργαστήριο φυσικών επιστημών, αίθουσες πληροφορικής, καλλιτεχνικών, μουσικής τεχνολογίας και ηχογραφήσεων με controlroom. Τέλος, στο δώμα προβλέπεται διαμόρφωσή του με κατάλληλη φύτευση για βιοκλιματικούς και αισθητικούς λόγους, δεδομένου ότι τα φυτεμένα δώματα συνεισφέρουν λειτουργικά στην ενισχυμένη θερμομόνωση του κτιρίου και αισθητικά γιατί είναι θεατά από αίθουσες διδασκαλίας. Επίσης θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκάπάνελ επί της μεταλλικής στέγης,στο πλαίσιοβιοκλιματικών – ενεργειακών προδιαγραφών.

«Η συμβασιοποίηση του έργου είναι προϊόν μιας προσπάθειας πολλών ετών και συνεργασίας πάρα πολλών ανθρώπων που ο καθένας από την πλευρά του συνέβαλε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με τη συμβολή της ηγεσίας της ΚτΥπ, τη διαρκή στήριξη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και την παραγωγική συνεργασία του Δήμου Πηνειού, καταφέραμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να δρομολογήσουμε όλες τις διαδικασίες και να απαντήσουμε στην  χρόνια ανάγκη και διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας. Είναι ένα όνειρο πολλών ετών που γίνεται πραγματικότητα, καθώς ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή του νέου σχολείου. Η Ηλεία θα αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο, βιοκλιματικό σχολικό συγκρότημα που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά θα είναι και ανοικτό στην κοινωνία προσφέροντας τους χώρους του και για άλλες εκδηλώσεις» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Συνεχίζοντας ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΥπ, ανέφερε: «Με τη συνεχή στήριξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τη διαρκώς δημιουργική συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τη συμβολή του Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου, μας δίνεται  η χαρά να υλοποιήσουμε αυτό το εκπαιδευτικό στολίδι. Η “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” είναι στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση, να υπογράφει σήμερα τη σύμβαση για την κατασκευή του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού στην Ηλεία».