Στα χέρια των αρχών βρίσκεται από χθες το βράδυ μια γυναίκα 45 χρονών για τη φωτιά που σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στο Βραχάσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost η 45χρονη συνελήφθη κατόπιν εντάλματος που εξέδωσε ο ανακριτής για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό. Υπενθυμίζεται ότι ποινικές διώξεις για εμπρησμό από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου στον 25χρονο -γιο της 45χρονης- που συνελήφθη για την φωτιά που σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στο Βραχάσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το πρωί του Σαββάτου ο 25χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα που του άσκησε διώξεις και στη συνέχεια ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή και αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας.

Ο νεαρός άνδρας, που είναι ιδιοκτήτης ταβέρνας της περιοχής, φέρεται να έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του.

Το χρονικό της πυρκαγιάς

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν φωτιά ξέσπασε σε πανηγύρι που γινόταν στο Βραχάσι παρουσία πολύ κόσμου.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο 10 οχήματα της Πυροσβεστικής, 35 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων με 6 άτομα η καθεμία καθώς και η ΕΜΟΔΕ (δασοπυροσβέστες) αλλά και 2 υδροφόρες των ΟΤΑ. Παράλληλα, επί ποδός βρέθηκαν το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία στην περίπτωση που απαιτηθεί να παράσχουν βοήθεια για την προληπτική εκκένωση του οικισμού.

Ωστόσο, οι άνθρωποι που ήταν παρόντες στην εκδήλωση μόλις αντιλήφθηκαν τη φωτιά εγκατέλειψαν την περιοχή με δικά τους μέσα και αυτοβούλως.

Οι φλόγες έκαναν στάχτη καλάμια, βάτους και δασική έκταση 5 στρεμμάτων.