Από τον Σπύρο Δαρσινό

Δεν έχει τέλος ο εφιαλτικός απολογισμός των τελευταίων ημερών, αναφορικά με τις δολοφονίες γυναικών από τους συντρόφους τους. Μετά τη δολοφονία της 56χρονης Γεωργίας το πρωί της Κυριακής στο Ρέθυμνο, τη δολοφονία της 41χρονος Ελεονόρας στη Ζάκυνθο το βράδυ της ίδιας ημέρας, λίγο μετά το απόγευμα της Δευτέρας προέκυψε μία ακόμη δολοφονία. Ο λόγος για τη μόλις 17 ετών Νικολέτα, η οποία κατά τα φαινόμενα έπεσε θύμα ασφυκτικού θανάτου. Βασικός ύποπτος για το χαμό της θεωρείται ένας 22χρονος Πακιστανός στην καταγωγή, ο οποίος φέρεται να ήταν και ο σύντροφός της. Το περιστατικό συνέβη σε διαμέρισμα επί της οδού Αραχώβης στο Περιστέρι, όταν η άτυχη Νικολέτα ήταν μόνη της στο σπίτι. Η 37χρονη μητέρα της και η 15χρονη αδελφή της απουσίαζαν από το χώρο. Οι τρεις τους είναι Ρομά και κατάγονται από την περιοχή της Βέροιας, ενώ ως πληροφορία καταγράφεται πως και η ενήλικη γυναίκα αλλά και οι δύο κόρες της διατηρούσαν σχέση όλες με αλλοδαπούς στην καταγωγή άνδρες και συγκεκριμένα Πακιστανούς.

Αδιευκρίνιστες συνθήκες

Πολλές και αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες που προκύπτουν σχετικά με την ώρα του εγκλήματος. Το μόνο σίγουρο είναι πως το κορίτσι δέχτηκε επίθεση την οποία προσπάθησε να αποκρούσει, καθώς ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνια εντόπισε ίχνη πάλης στα χέρια της. Παράλληλα διαπίστωσε πως υπήρχαν εκδορές στο αριστερό της μάγουλο, που καταδεικνύει τη φραγή των αεροφόρων οδών. Γενικότερα όμως υπήρχαν μώλωπες και στο υπόλοιπο κορμί του κοριτσιού. Η μητέρα της 17χρονης είχε φύγει από το σπίτι γύρω στις 4, προκειμένου να εργαστεί. Γύρω στις 6 το απόγευμα προσπάθησε να επικοινωνήσει με την κόρη της ωστόσο δεν έλαβε απάντηση. Όταν πάλι δεν κατάφερε να τη βρει δύο ώρες αργότερα, απευθύνθηκε στο σύντροφό της και τη μικρότερη κόρη της, ώστε να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί. Τότε είναι που αντιλήφθηκαν πως η 17χρονη ήταν αναίσθητη. Κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν ήδη αργά.

Και οι μαρτυρίες των γειτόνων όμως δεν προσφέρουν σαφείς ενδείξεις για το πότε συνέβη το έγκλημα: «Άκουσα κάτι φωνές χθες το βράδυ αλλά λέω “θα είναι παρέα”. Εκεί γύρω στις 10 το βράδυ ήταν. Νόμιζα ότι ήταν παρέα γιατί μας χτύπησαν το κουδούνι και τους άνοιξα. Καταλάβαμε πως δεν είναι κάτι επικίνδυνο και άνοιξα την κάτω πόρτα», είπε γειτόνισσα της οικογένειας της 17χρονης.

Άφαντος ο 22χρονος

Οι άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την υπόθεση έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 22χρονου Πακιστανού. Μέσω της Εισαγγελίας έχει δοθεί σήμα σε όλες τις εξόδους της χώρας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός μίλησε σε συμπατριώτες του τονίζοντας πως θα έφευγε από τη χώρα: «Το ήξερα το αγόρι της, ήταν μεγαλύτερης ηλικίας. Δεν μου είχε πει κάτι για τσακωμούς. Φαινόταν ήσυχος άνθρωπος και δεν ξέρω αν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο», είπε μία νεαρή φίλη της 17χρονης.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 4 Αυγούστου 2022