Εκείνη και εγώ
Εκείνη και εγώ Θανάσης Φουσκίδης Στέλλα Γκαντώνα
astynomia4
Ελλάδα

Απίστευτη απάτη στην Κρήτη: Μητέρα έβαλε 40.000 ευρώ σε σακούλα και περίμενε τους «αστυνομικούς» να τα πάρουν

Η 65χρονη κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη και ενημέρωσε τις Αρχές

Ακούγεται απίστευτο αλλά πρόκειται για αληθινό περιστατικό που σημειώθηκε στην Κρήτη με θύμα απάτης μία 65χρονη γυναίκα.

Για την ακρίβεια, άγνωστοι της τηλεφώνησαν και την πληροφόρησαν πως η κόρη της είχε εμπλακεί σε τροχαίο. Ζήτησαν μάλιστα 40.000 ευρώ προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η κόρη της θα έμενε εκτός φυλακής.
Το περιστατικό, όπως αναφέρουν οι τοπικοί ιστότοποι ekriti.gr και cretalive.gr, σημειώθηκε την Δευτέρα (08.08.2022) στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Η 65χρονη υποτίθεται ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την κόρη της, κατά την διάρκεια του οποίου εκείνη έκλαιγε γοερά και είπε στην 65χρονη μητέρα της ότι είχε προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα.

Αμέσως μετά πήρε το ακουστικό η υποτίθεται «δικηγόρος», η οποία ζήτησε από την έντρομη 65χρονη, 40.000 ευρώ, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η κόρη της θα έμενε εκτός φυλακής. Παράλληλα της ζήτησε τη διεύθυνση του σπιτιού.
Η 65χρονη σε κακή ψυχολογική κατάσταση, μάζεψε όσα μετρητά μπορούσε, τα έβαλε μέσα σε μία νάιλον σακούλα και τα άφησε έξω από το σπίτι, προκειμένου να περάσουν να τα πάρουν αστυνομικοί(!), όπως τη διαβεβαίωσε η «δικηγόρος»!

Ωστόσο, για λόγους που ερευνώνται από την ΕΛ.ΑΣ κανείς δεν πέρασε να πάρει τα μετρητά, και μετά από λίγη ώρα, η 65χρονη κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη και ενημέρωσε τις Αρχές.