Αναστατώθηκε σήμερα το ΓΕΝ από την αιφνιδιαστική απώλεια εν ώρα υπηρεσίας στο γραφείο του ένα ανώτερο στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, αντιπλοίαρχος μάχιμος εν ενεργεία, ο οποίος υπηρετούσε στο ΓΕΝ.

Ο άτυχος αξιωματικός έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στο πάτωμα. Αμέσως έσπευσε ασθενοφόρο και γιατρός και μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το ΓΕΝ εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση που έχει ως ακολούθως:

«Τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 11 Αυγούστου 2022, ο Αντιπλοίαρχος Μάχιμος Ν.Π. που υπηρετεί στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) απώλεσε αιφνιδίως τις αισθήσεις του εντός της υπηρεσίας. Ακολούθως διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251 ΓΝΑ) όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του διερευνώνται. Για το συμβάν ενημερώθηκαν οι οικείοι του. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια του συναδέλφου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Ο τεθνεώς, εξαίρετος αξιωματικός, είχε διατελέσει (μεταξύ άλλων) Υπασπιστής ΠΝ Υπουργού Εθνικής Αμύνης, κυβερνήτης σημαντικής μονάδος επιφανείας του Στόλου και τώρα υπηρετούσε σε νευραλγική υπηρεσία του ΓΕΝ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 251 ΓΝΑ, που επελέγη από το ΝΝΑ, απλώς λόγω μικρότερης αποστάσεως από το ΓΕΝ για να εξοικονομηθεί πολύτιμος χρόνος, μετέβη και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, προκειμένου να συμπαρασταθεί στην οικογένεια του νεκρού στελέχους!