Στον βαθμό αντίληψης του πατέρα της 6χρονης Αμέλιας που πνίγηκε στην Κόρινθο, αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, δίνοντας και νέα στοιχεία για την καθημερινότητα της οικογένειας.

Στο μεταξύ, οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση συνεχίζονται ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει και η κηδεία της 6χρονης, στην Αλβανία, από την οποία θα λείπει ο πατέρας, εξαιτίας των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν.

«Την ανέβαζε στη μηχανή χωρίς κράνος»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Καλλιακμάνης, ο πατέρας ανέβαζε συχνά το παιδί πάνω στη μηχανή χωρίς κράνος και άλλα προστατευτικά μέσα σε διαδρομές χιλιομέτρων, σύμφωνα με τις μαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας.

«Μπορεί να γίνω κακός σε κάποιους που ακούνε, γιατί το κάνουν πολλοί, αλλά αυτή η ενέργεια χαρακτηρίζεται από ευήθεια», είπε ο κ. Καλλιακμάνης, επισημαίνοντας ότι ένα 6χρονο παιδί δεν μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του, δεν ξέρει καν πώς να κρατηθεί πάνω σε μια μηχανή.

Παράλληλα εξήγησε ότι η προσωπικότητα του κατηγορουμένου, έχει μεγάλη σημασία και συνεκτιμάται μαζί με τα ευρήματα και τις μαρτυρίες μιας υπόθεσης.

«Για να μην κρατείται δεν προκύπτει δόλος»

«Υπάρχουν και άνθρωποι που χαρακτηρίζονται από ευήθεια εκεί δεν μπορεί να βρεις άκρη ή δεν μπορείς να μπεις στο μυαλό τους, για ποιο λόγο λειτούργησαν με ένα συγκεκριμένο τρόπο», είπε ο κ. Καλλιακμάνης.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Νίκος Καραγιαννακίδης, τόνισε στην ίδια εκπομπή πως προφανώς για να μην κρατείται ο πατέρας της 6χρονης δεν προκύπτει δόλος, ωστόσο υπάρχει ζήτημα με τη δυνατότητά του να έχει την επιμέλεια του παιδιού.

«Μάλλον αυτός ο άνθρωπος δεν είχε τη δυνατότητα να ασκήσει την επιμέλεια με άκρα σύνεση», είπε χαρακτηριστικά.