Στις καλές σχέσεις που διατηρούσε ο σύζυγος της, Πέτρος Φιλιππίδης, αλλά και η ίδια, με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και τη Πηνελόπη Αναστασοπούλου, αναφέρθηκε η Ελπίδα Νίνου, στην κατάθεση της, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η οποία συνεχίζεται για τρίτη συνεδρίαση.

Πρόκειται για δύο συναδέλφους του Πέτρου Φιλιππίδη οι οποίες είχαν υποβάλει καταγγελίες σε βάρος του, στο Σ.Ε.Η., για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, οι οποίες ωστόσο δεν αξιολογήθηκαν ποινικά από τις δικαστικές αρχές καθώς έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Για την Άννα- Μαρία Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι συνεργαζόταν με το σύζυγο της το 2001, προσθέτοντας: «Όλα τα χρόνια είχαμε συναντήσεις. Ερχόταν να δει παραστάσεις. Μάλιστα, ο Πετρος έπαιξε και με το σύζυγο της. Οι σχέσεις μας ήταν καλές, βγάζαμε φωτογραφίες. Μιλούσε με τον Πέτρο. Έχει βρεθεί σε τραπέζι με τον γιο μου. Ποτέ δεν έδειξε ότι έχει πρόβλημα με τον Πέτρο. Ο σύζυγός της είχε στείλει χαιρετίσματα από την Αννα Μαρία. Θεωρώ πολύ υποκριτικό αυτό που γίνεται. Πόση υποκρισία για μια δουλειά; Ο χώρος του θεάτρου είναι σαν γειτονιά. Όλοι στον ίδιο χώρο απλώνουμε. Δεν είναι δυνατόν να μην είχε ενημερώσει τον σύζυγο της για κάτι τέτοιο».

Και στην περίπτωση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου η κ. Νίνου ανέφερε ότι την γνωρίζει και δεν είχε ποτέ παράπονο από τον Πέτρο Φιλιππίδη. «Την γνωρίζω πολύ καλά. Έχω συνεργαστεί μαζί της κι εγώ κι ο Πετρος. Δεν είχε κάνει ποτέ κανένα παράπονο. Μου είχε πει να δώσω χαιρετίσματα. Μου είπε πόσο τον θαυμάζει και τον αγαπάει. Το 2011 σε συνέντευξη τον έλεγε ''μέντορα και δάσκαλο''. Εγώ πιστεύω ότι είναι οργανωμένο», τόνισε η σύζυγος του κατηγορουμένου.

Την ίδια στιγμή, περιέγραψε το σύζυγο της ως έναν άνθρωπο γλυκό και τρυφερό ο οποίος σέβεται το «όχι».

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Στη διαφωνία ή στην άρνηση ποια ήταν η συμπεριφορά του;

Μαρτυρας: Πάντα άκουγε την άποψη μου ακόμα και του παιδιου μας που ήταν μικρό. Δε με πίεσε ποτέ να κάνω κάτι που δεν ήθελα. Όταν έλεγα όχι, ήταν όχι. Σεβόμασταν ο ένας την προσωπικότητα του άλλου.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Στις γενετήσιες σχέσεις;

Μαρτυρας: Ο Πέτρος σεβόταν το όχι. Είναι ένας γλυκός, τρυφερός άνθρωπος. Σεβόταν το όχι το δικό μου στις προσωπικές στιγμές.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Μέχρι την ημέρα των καταγγελιών είχε έρθει ποτέ καποιο μήνυμα οτι είναι κακοποιητικός;

Μάρτυρας: Ποτέ δεν έγινε αυτό. Έχει συνεργαστεί με παρά πολλές γυναίκες. Έχει συνεργαστεί με 300-400 γυναίκες. Είχε πολύ καλές συνεργασίες με νέες καταξιωμένες γυναίκες, τις έκανε πρωταγωνίστριες και ποτέ καμία δεν ανέφερε βιασμό.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Ότι έχει καταπιεστική συμπεριφορά στο θέμα αυτό;

Μαρτυρας: Όχι ποτέ. Αν συνέβαινε θα είχε μαθευτεί και θα είχε γίνει θέμα αν κάποια γυναίκα παρενοχλούνταν.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Υπήρχαν άλλες φήμες;

Μαρτυρας: Είναι απαιτητικός στη δουλειά, είναι τελειομανής. Ζητούσε το καλύτερο. Μπορεί με τη συμπεριφορά του να αδίκησε κάποιους ανθρώπους. Να φώναξε, να χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, να έφυγε από μια πρόβα. Έβγαζε και υπερβολικό εγωισμό. Μπορεί να πίστευε ότι είναι ο μέντορας, ο καλύτερος. Δεν πέταγε τασάκια, τίποτα δεν έκανε. Στον εαυτό του ξεσπούσε πρώτα.