Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 28χρονος «ελαφροχέρης» από τη Συρία, ο οποίος κμεταλλευόταν το συνωστισμό και την απροσεξία τουριστών και άρπαζε τσάντες, πορτοφόλια και άλλα προσωπικά αντικείμενα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το χρονικό της σύλληψης 

Την περασμένη Πεμπτη στις 20.15 , αστυνομικοί της Ασφαλειας Αεροδρομίου, τον εντοπισαν να κινείται ύποπτα και επειδή είχε συλληφθεί ακόμα δυο φορές στις 16/4 και 23/4 για πλήθος κλοπών, τον έθεσαν υπό επιτήρηση .

Έτσι, διαπίστωσαν πως στις 21.13 και ενώ είχε καθίσει πίσω από έναν άνδρα στο κατάστημα στο επίπεδο των αναχωρήσεων , εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι εκείνος ασχολούνταν με το κινητό του τηλέφωνο , του άρπαξε την τσάντα .

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν άμεσα και τον ακονητοπιησαν. .

Από την εξέταση του βιντεοληπτικου υλικού, ο συλληφθείς, νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 19.23 είχε προσπαθήσει να κλέψει κάτι μέσα από γυναικεία τσάντα , χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του.

Στις 13/9 στις 20.02, είχε εντοπίσει γυναίκα εσωτερικά της πύλης 1 των αναχωρήσεων η οποια καθόταν μαζί με το ανήλικο παιδί της και αφού την πλησίασε της έκλεψε την τσάντα πλάτης της ενώ λίγη ώρα αργότερα στις 20.20 εντόπισε άνδρα που περίμενε στην ουρα σε εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων , και κατάφερε και του άρπαξε σακίδιο πλάτης .

Και στις 8/9 στις 22.51, είχε αρπάξει μια τσάντα ωμού από έναν ανδρα που καθόταν με την σύζυγο του , εσωτερικά της πύλης τέσσερα στο επίπεδο των αφίξεων.

Ο δράστης είναι γνωστός γνώριμος στις αρχές και συγκεκριμένα από το 2014. Οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση του