Στην εκπομπή Live News μίλησε η μητέρα της 22χρονης δόκιμης αστυνομικού που φέρεται να συνεργαζόταν με τη συμμορία που είχε εγκατασταθεί στην Πολυτεχνειούπολη.

«Έχω μεγαλώσει τα τρία αυτά παιδιά μόνη μου. Ήταν 5, 3μιση και 2 ετών όταν έχασα τον άνδρα μου και προσπάθησα πολύ για να αναθρέψω τρία καλά παιδιά», τόνισε αρχικά η μητέρα της 22χρονης.

«Έχουν ειπωθεί πράγματα τα οποία δεν ισχύον. Το παιδί μου δεν έμενε στις εστίες, έμενε στο σπίτι μας, όπου ήρθαν οι αστυνομικοί και δεν βρήκαν κάτι μεμπτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Τις επόμενες μέρες η κόρη θα ορκιζόταν και τώρα όλα είναι στον αέρα. Ξέρω τι παιδί έχω μεγαλώσει και το πιστεύω. Το παιδί ήθελε από μικρή να καταφέρει να μπει στην Αστυνομία, όπως ήταν και ο πατέρας της που του είχε αδυναμία. Είχε περάσει πρόσφατα και σε δεύτερη πανεπιστημιακή σχολή, έπαιζε ποδόσφαιρο, είναι δραστήριο παιδί, αλλά δεν πιστεύω πως είχε τέτοιες εμπλοκές».

Έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα

Η δόκιμη αστυνομικός τέθηκε σήμερα σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος της, για διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Η αστυνομικός κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση με τις συμμορίες που διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά, με ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και μέχρι να γίνει η εκδίκαση η δόκιμη αστυνομικός, όπως και άλλοι έξι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σημειώνεται ότι, όπως τονίστηκε στη χθεσινή παρουσίαση της υπόθεσης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η δόκιμη αστυνομικός ενημέρωνε μέλη των συμμοριών για τις επιχειρήσεις που θα πραγματοποιούσε η ΕΛΑΣ.

Τι λέει ο δικηγόρος του συντρόφου της 22χρονης δόκιμης αστυνομικού

Στο Live News μίλησε ο Γιάννης Βέρρας, δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος φέρεται να είναι ο υπαρχηγός της συμμορίας και σύντροφος της 22χρονης δόκιμης αστυνομικού.

Ο δικηγόρος θέλησε μέσω του MEGA να διευκρινίσει πως ο εντολέας του δεν σχετίζεται με τις ληστείες με τα καλάσνικοφ.

«Δεν έχει καμία απολύτως καμία σχέση με τις ληστείες καλάσνικοφ και συμμορίες παρελθοντικών ετών. Πρόκειται για μία δικογραφία, η οποία παρουσιάζει ένα θησαυρό που έχει μέσα άνθρακες. Είναι ένας άνθρωπος που του αποδίδονται μία σειρά από κατηγορίες, οι οποίες ουδέν στοιχείο μέχρι στιγμής άγει με ασφάλεια σε αυτή του τη δίωξη», δήλωσε.

Ερωτώμενος για τη σχέση του εντολέα του με την 22χρονη δόκιμη αστυνομικό, ο δικηγόρος δήλωσε: «Είναι προσωπική σχέση, δεν αφορά τη δικαιοσύνη ούτε τα media».