Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και σε όσους την λάτρεψαν μέσα από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, σκόρπισε ο θάνατος της Μάρθας Καραγιάννη. 

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου φίλοι και συγγενείς την αποχαιρέτησαν στο Α’ Νεκροταφείο και όταν ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία η σορός της μεγάλης πρωταγωνίστριας του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου οδηγήθηκε στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας.

Δέκα ημέρες μετά τον θάνατό της, η τέφρα της Μάρθας Καραγιάννη σκορπίστηκε στη θάλασσα. Ο ψυχίατρος και καλός της φίλος, Δημήτρης Σούρας έκανε γνωστό το γεγονός με μία ανάρτηση στο facebook, ενώ την Πέμπτη βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Super Κατερίνα και αποκάλυψε πού σκόρπισαν την τέφρα της αείμνηστης ηθοποιού.

Δημήτρης Σούρας: Σκορπίσαμε την τέφρα της Μάρθας στο Κερατσίνι

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η αξέχαστη ηθοποιός είχε ζητήσει να σκορπίσουν την τέφρα της στο Κερατσίνι και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας να ακούγεται το τραγούδι «Δραπετσώνα».

«Η τελευταία επιθυμία της Μάρθας ήταν να σκορπίσουμε την τέφρα. Αυτό έγινε στο Κερατσίνι. Αν με ρωτήσετε πού ακριβώς, δεν ξέρω να σας πω. Όχι, δεν ήθελε άδεια να γίνει στο Κερατσίνι γιατί εμείς πήγαμε σε ένα απόμερο μέρος, πολύ απόμερο, ήταν ένα πολύ μικρό λιμανάκι, η Ντόρα Δούκα κι εγώ, κανένας άλλος, και κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε.

Μάρθα μου , ψυχή μου . Τα καταφέραμε! Την Πέμπτη στις 12,00 στο Α νεκροταφείο θα είμαστε μαζί για τελευταία φορά . Μετά...

Δημοσιεύτηκε από Dimitrios Souras στις Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022

Η Μάρθα μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Εκεί είναι τα παιδικά της χρόνια, εκεί πήγε σχολείο, εκεί ξεκίνησε το χορευτικό της ταλέντο, βλέποντας θιάσους τα καλοκαίρια. Εκεί μεγάλωσε η Μάρθα και αυτή ήταν η επιθυμία της. Στη θάλασσα ρίξαμε την τέφρα της», είπε αρχικά ο Δημήτρης Σούρας.

Ο Δημήτρης Σούρας συμπλήρωσε: «Ήταν ένα απόμερο λιμανάκι, πάρα πολύ μικρό με κάτι βράχια που δυσκολευτήκαμε πολύ να ανέβουμε, αλλά τα καταφέραμε. Και το ρίξαμε στη θάλασσα και ακουγόταν το τραγούδι «Δραπετσώνα» που ήταν το αγαπημένο τραγούδι της Μάρθας».