Στόχος ιερόσυλων έγινε ο ναός της Αγίας Βαρβάρας στην περιοχή Δράκα στη Ζάκυνθο. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι πρόκειται συνολικά για την έκτη φορά που εισβάλλουν στην εκκλησία διαρρήκτες.

Οι άγνωστοι εισβολείς προκάλεσαν ζημιές στο ναό και αναστάτωση στους χώρους, αλλά τελικά δεν βρήκαν αυτά που ήθελαν.

Η εκκλησία ήταν κλειστή τις τελευταίες τέσσερις ημέρες κι έτσι είναι άγνωστο πότε ακριβώς έγινε η διάρρηξη. Οι δράστες παραβίασαν την κλειδαριά της εισόδου, μπήκαν στην εκκλησία, ανακάτεψαν τα συρτάρια και έσπασαν το ξύλινο παγκάρι, αλλά δεν βρήκαν παραπάνω από 20 ευρώ.

Το ποσό δεν φαίνεται να τους ικανοποίησε και τότε διαρρήκτες έσπασαν τα τζάμια της εκκλησίας, έριξαν εικόνες στο πάτωμα, διέλυσαν την καθέδρα και γκρέμισαν ένα εξωτερικό φανάρι.

Οι άνδρες της Ασφάλειας έκαναν αυτοψία στους χώρους της εκκλησίας, ενώ οι ειδικοί της Εγκληματολογικής υπηρεσίας πήραν αποτυπώματα και προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους άγνωστους ιερόσυλους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρόκειται για τους ίδιους που εισέβαλαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής στην περιοχή Βουγιάτο της Ζακύνθου παραβιάζοντας και τις τρεις πόρτες.