Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
siteia_katastrofes
Ελλάδα

Κρήτη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Σητείας μετά τις φονικές πλημμύρες

Ο Δήμος προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των πολλαπλών καταστροφών που προκάλεσαν οι φονικές πλημμύρες

Σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης » κηρύχθηκε σήμερα ο Δήμος Σητείας στην Κρήτη, μετά τις ισχυρές καταιγίδες και την πλημμύρα που «χτύπησε» την περιοχή το περασμένο Σάββατο, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές.

Ο Δήμος προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των πολλαπλών καταστροφών που συνέβησαν σε υποδομές επιχειρήσεις οικίες και περιουσίες από το πέρασμα της κακοκαιρία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, άμεσα ο Δήμος θα εισπράξει χωρίς τεχνικό δελτίο ως βοήθεια 400.000 ευρώ, ενώ το υπουργείο Ναυτιλίας θα επιχορηγήσει τον δήμο Σητείας με το ποσό των 500.000 Ευρώ, προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία του συστήματος του κεντρικού αντλιοστασίου λυμάτων της πόλης που έχει καταστραφεί.

Στοίχημα για τους πληγέντες πολίτες και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν αποτελεί η γρήγορη καταγραφή των ζημιών, με σκοπό να αποζημιωθούν, όπως προβλέπει η διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος ενημέρωσε τους κατοίκους ότι θα μπορούν να καταγραφούν οι ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις μέσω ειδικής αίτησης που θα πρέπει να συμπληρώσουν εδώ (για οικίες) και εδώ (για επιχειρήσεις).