Παρελήφθησαν χθες τα πρώτα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) τύπου Marder 1A3 από τον Ελληνικό Στρατό και η παράδοση θα συνεχιστεί με τους ρυθμούς που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής πλευράς, όπως ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα από το ΓΕΕΘΑ. Επίσης έγινε γνωστό ότι τα ΤΟΜΑ αυτά θα προωθηθούν σε μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού στη Θράκη.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι «τα ΤΟΜΑ Marder-1Α3, τα οποία παραλαμβάνονται στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας της χώρας μας με την Γερμανία, θα προωθηθούν σε Μονάδες του Δ΄ Σώματος Στρατού μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ένταξής τους στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Και η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ καταλήγει: «Η άφιξη των ΤΟΜΑ Μarder 1Α3 θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με σχετικό προγραμματισμό, με σκοπό την αναβάθμιση του αξιόμαχου των Μονάδων του Στρατού Ξηράς, την επαύξηση της μαχητικής τους ισχύος, καθώς και την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των Μονάδων του Μηχανοκίνητου Πεζικού με εκείνες των Τεθωρακισμένων».