Τέλος στα ψέματα και στους ανυπόστατους ισχυρισμούς της Τουρκίας για το περιστατικό στον Έβρο με τους 92 γυμνούς και βασανισμένους μετανάστες έβαλε η Frontex με ανακοίνωσή της.

Μιλάει για υψηλό επαγγελματισμό των ελληνικών αρχών και επιβεβαιώνει πλήρως τα όσα είπαν και οι ίδιοι οι μετανάστες και η Ελλάδα, ότι δηλαδή ήταν γυμνοί και με εμφανή τραύματα.

Κι αυτό την ώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας νέα βίντεο με βασανισμούς προσφύγων και μεταναστών από την τουρκική στρατοχωροφυλακή.

Δείτε όλη την ανακοίνωση

«Στις 14 Οκτωβρίου, αξιωματικοί της Frontex που περιπολούσαν στην περιοχή του Έβρου, συνέδραμαν τις ελληνικές αρχές για να διασώσουν μεγάλη ομάδα μεταναστών που πέρασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Οι αξιωματικοί της Frontex ανέφεραν ότι οι μετανάστες βρέθηκαν χωρίς ρούχα και κάποιοι εξ’ αυτών με ορατά τραύματα. Οι αξιωματικοί, μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους παρείχαν άμεση βοήθεια στους μετανάστες.

Η υπηρεσία ενημέρωσε επίσης τον αξιωματικό υπεύθυνο για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Frontex για πιθανή παραβίασή τους.

Η άμεση αντίδραση σε αυτό το περιστατικό απέδειξε τον υψηλό επαγγελματισμό των ελληνικών αρχών και την πολύ αγαστή συνεργασία τους με την Frontex».