Ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών έστειλαν οι μαθήτριες της Ραλλείου Σχολής στον Πειραιά.

Με αφορμή μια μίνι έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας είναι ανατριχιαστικά, οι έφηβες κοπέλες διατράνωσαν το δικό τους «όχι» στην κακοποίηση γυναικών.

Σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο απάντησαν 254 μαθήτριες. Από αυτές, 11 απάντησαν ότι έχουν υποστεί βία από τον/τη σύντροφό τους, ενώ 52 δήλωσαν ότι έχουν υποστεί ψυχολογική βία/πίεση.

Επίσης, 52 κορίτσια από τη Ράλλειο έχουν υποστεί ψυχολογική πίεση από τον/τη σύντροφό τους, προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά, 216 μαθήτριες του σχολείου έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση και μάλιστα 7 από αυτές μαζικά.

Περίπου οι μισές από τις ερωτηθείσες (121 κορίτσια) έχουν δεχθεί φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των γεννητικών οργάνων κάποιου, χωρίς να τις ζητήσουν, ενώ 74 εξ αυτών έχουν δεχθούν πίεση να στείλουν και εκείνες δικές τους γυμνές φωτογραφίες.

Εξάλλου, 74 μαθήτριες έχουν γίνει μάρτυρες κακοποίησης άλλης γυναίκας, ενώ 58 έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Τέλος, στην ερώτηση σε ποιον θα μιλούσαν αν δέχονταν κάποιας μορφής κακοποίηση, μόνον οκτώ δήλωσαν ότι θα απευθύνονταν στις αρμόδιες αρχές. Οι 124 θα μιλούσαν στην οικογένειά τους, 91 στους φίλους τους και οι 29 δεν θα μιλούσαν σε κανέναν.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε από τις μαθήτριες του 15μελούς συμβουλίου της Ραλλείου, με την έγκριση της δευτεροβάθμιας, του συλλόγου καθηγητών, του σχολείου και της μαθητικής κοινότητας.

Εικόνες από τη δράση των μαθητριών της Ραλλείου «Δεν είσαι μόνη, μίλα»:
RALLEIOS_1
RALLEIOS_2
RALLEIOS_3

Βίντεο από τη δράση των μαθητριών της Ραλλείου «Δεν είσαι μόνη, μίλα»: