Μια τραγωδία έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες στον Βόλο με τον θάνατο ενός βρέφους 1,5 ετών να έχει συνταράξει στην τοπική κοινωνία, την ώρα που το δίδυμο αδερφάκι του νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα μωρά μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο, καθώς τα μόλις 1,5 έτους βρέφη είχαν υψηλό πυρετό. Άμεσα αποφασίστηκε η διασωλήνωση του ενός βρέφους από τα δίδυμα, αυτού που ήταν βαρύτερα, όμως παρά τη μάχη, το μωρό κατέληξε.

«Το παιδί είχε πέντε ημέρες πυρετό όπως ενημερωθήκαμε. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν και ό,τι συνέβη είναι αξεπέραστο. Δεν είχε σφυγμό και η κλινική του εικόνα μας έδειξε βαριά σηψαιμία», λένε από το νοσοκομείο του Βόλου.

Τώρα η προσπάθεια των γιατρών είναι να σωθεί το δεύτερο μωρό που παλεύει και αυτό να σωθεί. «Και το δεύτερο μωρό είναι σε βαριά κατάσταση από πνευμονιόκοκο».

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Δεν ήταν η πρώτη φορά που τα μωρά βρέθηκαν να κινδυνεύουν για τη ζωή τους. Όσο η μητέρα τους ήταν ακόμα σε εγκυμοσύνη, έπαθε εγκεφαλικό και κινδύνεψε να χαθεί, και αυτή και τα παιδιά.

Ο γιατρός που την έσωσε όπως και τα μωρά τότε, μιλάει συγκλονισμένος για την τραγωδία.

«Τα παιδάκια αυτά αντιμετωπίστηκαν σε εξωτερικό γιατρό. Το άτυχο παιδάκι έπρεπε να διακομιστεί άμεσα στο νοσοκομείο. Δυστυχώς δεν έγινε αυτό και ήρθε πέντε μέρες μετά».

Η ανακούφιση της γυναίκας για τη σωτήρια επέμβαση του γιατρού της, φαίνεται σε κάρτα που είχε στείλε τότε στον ανθρώπου που την έσωσε.

«Σας ευχαριστώ. Η επαγγελματική ευσυνειδησία, σας διακρίνει. Με έφεραν στο νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία και ήμουν έγκυος σε δύο αγοράκια στον 5ο μήνα. Εκείνη την ημέρα δεν είχατε εργασία στο νοσοκομείο, αλλά ήσασταν εκεί. Ήρθατε και μου σώσατε τη ζωή».
Δυστυχώς, αυτήν τη φορά η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους.