Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η είδηση ότι ο γνωστός συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Βασίλης Παπαθεοδώρου συνελήφθη για παιδική πορνογραφία με παιδιά κάτω των 12 ετών.

Σημειώνεται πως μετά από έρευνα που κράτησε έναν και πλέον μήνα, οι αναλυτές της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισαν στα αρχεία του περισσότερα από 100 βίντεο με σκληρό πορνογραφικό υλικό με παιδιά κάτω των 12 ετών. Έτσι, συνελήφθη, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές Τρίπολης.

Η υπόθεση αξιολογείται από τους αξιωματικούς της υπηρεσίας ως άκρως σοβαρή, καθώς ερευνώνται και οι διασυνδέσεις του με παγκόσμια κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο αν εκτός από το κατέβασμα του αποκρουστικού υλικού ο εν λόγω κατηγορούμενος είχε και άλλες δραστηριότητες.

Αξίζει να σημειωθεί, λοιπόν, ότι, η είδηση της σύλληψης και της προφυλάκισής του έχει προκαλέσει ένα πλήθος έντονων αντιδράσεων στα social media.

Δείτε μερικές αναρτήσεις:

Από το μεσημέρι έχει ανακατευτεί το στομάχι μου. Δεν είναι ότι έπεσα από τα σύννεφα, άλλωστε τελευταία έχουμε ακούσει...

Δημοσιεύτηκε από Marina Gioti στις Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2022

Το να είσαι βιβλιοπώλης δεν είναι μια δουλειά με την ευρύτερη σημασία της έννοιας. Το να είσαι βιβλιοπώλης (θα μιλήσω...

Δημοσιεύτηκε από Book and Art στις Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2022

Μερικές σκέψεις έπειτα από μια άγρυπνη νύχτα: To κακούργημα για το οποίο κατηγορείται ο Β.Π. είναι κάτι παραπάνω από...

Δημοσιεύτηκε από Giorgos Panagiotakis στις Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022