Μια συμμορία ληστών, δύο μέλη της οποίας ήταν ανήλικα, κυκλοφορούσαν με μαχαίρια και λήστευαν συνομηλίκους τους στο κέντρο της Κηφισιάς.

Τα δύο αυτά μέλη ήταν 16 και 14 ετών, με το τελευταίο να φιλοξενείται στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Μάλιστα, ανήμερα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου οι δύο από αυτούς, ο 14χρονος φιλοξενούμενος του «Χαμόγελου του Παιδιού» και ο 20χρονος, το τρίτο μέλος της παρέας από την περιοχή του Διονύσου, πιάστηκαν από αστυνομικούς με τα μαχαίρια στα χέρια να απειλούν 14χρονο στην οδό Κολοκοτρώνη, προκειμένου να του αποσπάσουν χρήματα.

Οδηγήθηκαν αμέσως στη Δικαιοσύνη, αφέθησαν ελεύθεροι και λίγες ημέρες αργότερα ξανακύλησαν στην παρανομία.

Η τελευταία σύλληψη σημειώθηκε στις 4 το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή της Ομονοίας.

Ειδικότερα, το τρίο των «άγουρων ληστών με τα μαχαίρια» πιάστηκε από αστυνομικούς, καθώς περίπου μία ώρα νωρίτερα, στις 14:50, στην Πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά άρπαξαν από 19χρονο το κινητό του τηλέφωνο.

Το iPhone, που προφανώς είχε σύστημα εντοπισμού, «κάρφωσε» το στίγμα στην περιοχή της Ομόνοιας και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους περάσουν χειροπέδες.

Ο 20χρονος από την περιοχή του Διονύσου, ο 16χρονος από την Κηφισιά και ο 14χρονος που διαμένει στο «Χαμόγελο του Παιδιού» οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας της Ομόνοιας και από εκεί στο Τ.Α. Κηφισιάς, επειδή εκεί είχε καταγγελθεί το συμβάν, όπου διαπιστώθηκε ότι τα δύο εκ των τριών παιδιών είχαν παρελθόν.

Πιο συγκεκριμένα, στις 19:25 της 28ης Οκτωβρίου πλησίασαν στην οδό Κολοκοτρώνη 1 στην Κηφισιά έναν 14χρονο και με τα μαχαίρια που κρατούσαν ζήτησαν χρήματα, όμως έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Πηγή: protothema.gr