Ο Νοέμβριος θα ολοκληρωθεί με αρκετές αλλαγές ως προς το σκηνικό του καιρού. Από τη μία θα έχουμε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και από την άλλη αναμένεται κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει κυρίως τα δυτικά-ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Η παρουσία βαρομετρικού χαμηλού στην Αδριατική θα προκαλέσει σήμερα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και τις νυχτερινές ώρες στη Δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Πέμπτη 17/11 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Κακοκαιρία στην Αττική από την Κυριακή

Η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει την Αττική από το βράδυ της Κυριακής προς τα ξημερώματα της ερχόμενης Δευτέρας. Πρόκειται για το δεύτερο και το πιο ισχυρό σύστημα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει όλη τη χώρα.