Απαντήσεις, αλλά κυρίως τα ίχνη των «αοράτων» παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου, προσπαθούν να εντοπίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες που καθημερινά βρίσκονται μπροστά από μπαράζ αποκαλύψεων που αφορούν στην λειτουργία της Μη Κυβερνήτης Οργάνωσης.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα της Κυριακής» και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπάρχουν παιδιά που δεν εμφανίζονται στο μητρώο ανήλικων της Δομής, χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να μπορεί να αποσαφηνιστεί η σκοπιμότητα των συγκεκριμένων ενεργειών από τους την πρώην διοίκηση της Κιβωτού.

Στην αναφορά καταγράφεται να απουσιάζουν δικαστικές αποφάσεις, πιστοποιητικά οικογενειακής αποκατάστασης και διαγνωστικές εκτιμήσεις για την κατάσταση της υγείας των παιδιών.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι η Δομή αντιμετώπιζε με διαφορετικό τρόπο βιολογικά αδέρφια τόσο ως προς τη σύνταξη των Ατομικών Σχέδιων Οικογενειακής Αποκατάστασης τους όσο και προς τον χώρο διαβίωσης τους.

«Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, είχαμε την υποχρέωση να διασφαλίσουμε τη λειτουργία της δομής και την εμπιστοσύνη όλων μας προς αυτή. Γιατί η απόλυτη πρώτη προτεραιότητα είναι τα παιδιά», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η καθυστερημένη έρευνα

Σύμφωνα με τα δεδομένα που αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η κατάσταση που επικρατούσε στις Δομές της Κιβωτού δεν φαίνεται πως ήταν άγνωστη τις Αρχές. Από τον περασμένο Αύγουστο η υπόθεση είχε φτάσει στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανήλικων της ΕΛΑΣ η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα δεν προχώρησε τις διαδικασίες, μια ολιγωρία που όπως τονίζεται έπεσε στις πλάτες των παιδιών της Κιβωτού.

Απειλούν τον 19χρονο

Την ίδια ώρα, απειλές για την ζωή του φαίνεται να δέχεται ο 19χρονος που προχώρησε στις σοκαρίστηκες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης στην «Κιβωτό του Κόσμου». Ο πρώην τρόφιμος δέχτηκε μήνυμα στο οποίο ο άγνωστος αποστολέας απειλούσε πως θα τον σκοτώσει.

«Γεια. Είσαι καλά; Το λοιπόν ή θα τα πάρεις όλα πίσω ή αλλιώς θα βάλω άτομα να σου κάνουμε κακό και έχω πάρα πολλά άτομα να ξέρεις. Γνωρίζω το πού μένεις από κάποιον άλλον αλλά έτσι και δεν μαζέψεις όλες τις μ… που έχεις κάνει και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι… Να ξέρεις, δεν θα ζεις. Αυτό σου λέω μόνο. Θα σε σκοτώσω!», αναφέρει το απειλητικό μήνυμα.

«Δωροδοκούν τους μάρτυρες»

Η πρώην τρόφιμος της Κιβωτού που αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την δομή μετα την απόφαση της να διακόψει την εγκυμοσύνη της υποστηρίζει πως ο πατέρας Αντώνιος προσπάθησε να χρηματίσει μάρτυρες ώστε να μην καταθέσουν. «Έχω καταλάβει ότι δεν λένε ψέματα, διότι μιλάνε όπως μιλάω εγώ, με τον φόβο. Όπως γνωρίζω ότι ο πατήρ (Αντώνιος) κάποια συγκεκριμένα άτομα που γνώριζα τους είχε δωροδοκήσει με πολλά λεφτά, εκείνα τα παιδιά – πάλι καλά – δεν δέχτηκαν και συνεχίζουν την καταγγελία τους. Θα βγω για να βοηθήσω τα επόμενα παιδιά», δήλωσε.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται τα πρώτα στοιχεία από τα Τραπεζικά Ιδρύματα σχετικά με τους λογαριασμούς των μελών της Κιβωτού αλλά και οι απαντήσεις από Εφορία και ΕΡΓΑΝΗ για την μισθοδοσία των 150 και επιπλέον εργαζομένων της οργάνωσης.