Συνολικά τέσσερις πτήσεις δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα λόγω της κακοκαιρίας Άριελ που βρίσκεται σε εξέλιξη και πλήττει με βροχές και καταιγίδες το σύνολο της χώρας.

Συγκεκριμένα δύο πτήσεις της Wizzair από Λονδίνο, μία της Lufthansa από το Μόναχο και μία της Gulf Air από Μπαχρέιν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν με τους κυβερνήτες και στις τέσσερις περιπτώσεις να παίρνουν την απόφαση να οδηγηθούν στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης ώστε να προσγειώσουν με ασφάλεια τα αεροσκάφη.

Μάλιστα στο αεροσκάφος της Gulf Air επέβαινε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και η ελληνική αποστολή που βρίσκονταν στη Σαουδική Αραβία.

Και τα τέσσερα αεροπλάνα παρέμειναν για ορισμένο χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια αναχώρησαν για την Αθήνα αφού εκτονώθηκε η κακοκαιρία και προσγειώθηκαν κανονικά.

Χαρακτηριστικό είναι το video που δημοσιεύει το protothema.gr, όπου το αεροσκάφος της Lufthansa επιχειρεί να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Αθήνας, χωρίς όμως να το καταφέρνει και ο κυβερνήτης πήρε την απόφαση να πάρει και πάλι ύψος ώστε να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».