Σε κλίμα οδύνης συνεχίζουν οι Σέρρες και όλοι οι Έλληνες να θρηνούν τον άτυχο 11χρονο Βασίλη, που σκοτώθηκε στην αυλή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, όταν τον «θέρισε» η πόρτα του λεβητοστασίου, που εκσφενδονίστηκε έπειτα από ισχυρή έκρηξη στον λέβητα.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο θείος του παιδιού είπε ότι η βαριά σιδερένια πόρτα εκσφενδονίστηκε και χτύπησε πρώτα σε έναν τοίχο και από εκεί κατευθύνθηκε στο σημείο που ήταν ο 11χρονος και τα άλλα δύο παιδιά, στα οποία έπεσε με δύναμη.

Μάλιστα, ανέφερε πως αν η πόρτα περνούσε 3 εκατοστά πιο ψηλά, δεν θα είχε χτυπήσει τον Βασίλη και τα άλλα παιδιά και θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο 11χρονος είχε ζητήσει να μην πάει στο σχολείο την ημέρα της τραγωδίας, καθώς, όπως ανέφερε, δεν αισθανόταν πολύ καλά.

Ακόμα, ο θείος του άτυχου 11χρονου επιβεβαίωσε ότι η 7χρονη αδελφούλα του Βασίλη, ο οποίος ήταν ο σημαιοφόρος του σχολείου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ήταν στο προαύλιο του σχολείου και έψαχνε να τον βρει μέσα στον πανικό που επικράτησε, ενώ παρέμενε δίπλα του μόλις παρέλαβε το παιδί το ασθενοφόρο, με τον θείο να λέει χαρακτηριστικά «δεν ξέρω αν έχει συνειδητοποιήσει τι συνέβη».