Καταγγελίες για αντιεμβολιαστή γιατρό οδήγησαν σε δικαστική έρευνα για τη δράση του στον Βόλο.

Ειδικότερα, ο 73χρονος γιατρός φέρεται να έδινε σε ασθενείς με COVID «κοκτέιλ» βιταμινών, αντιβιοτικών και ασπιρίνης, αποτρέποντάς τους, σύμφωνα με καταγγελίες, να πάνε στο νοσοκομείο γιατί θα πεθάνουν.

Οι καταγγελίες εις βάρος του 

Εκτός από τη μία επώνυμη καταγγελία που είχε γίνει από τους συγγενείς 65χρονης που απεβίωσε, εναντίον του γιατρού έχουν υποβληθεί ακόμα μία στον Βόλο, μία στην Κρήτη από συγγενείς ασθενούς που τον «έβλεπε» διαδικτυακά και επίσης πέθανε από κορονοϊό και μία στη Θεσσαλονίκη, για την οποία η Εισαγγελία Βόλου έχει ζητήσει διευκρινιστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Magnesianews, έχουν γίνει ακόμα δύο καταγγελίες στο Αγρίνιο, εκ των οποίων η μία αφορά στον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά και η δεύτερη συγγενικό του πρόσωπο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα που είναι σε πλήρη εξέλιξη αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους τρεις μήνες και στη συνέχεια θα ασκηθούν διώξεις σε βάρος του γιατρού, που είχε πανελλαδική δράση.

Ο 73χρονος στην κατάθεσή του είχε υποστηρίξει ότι οι ασθενείς του «με δική τους απόφαση δεν πήγαιναν στο νοσοκομείο, εγώ τους έδινα φάρμακα». Οι στενοί συγγενείς κατέθεσαν πως ο γιατρός τούς συμβούλευε να μη μεταφερθούν στο νοσοκομείο και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να διαψευστεί, καθώς ο γιατρός έδινε «διαλέξεις» σε εκδηλώσεις και δήλωνε πως η μεταφορά ενός ασθενούς στο νοσοκομείο δεν είναι αναγκαία.

Στην κατάθεσή του ο γιατρός αποποιήθηκε κάθε ευθύνη και χρέωνε τις αποφάσεις στους νεκρούς και τους συγγενείς τους και όχι στις συμβουλές του. «Χωρίς να το περιμένω, βρέθηκα και εγώ να νοσηλεύω πολλούς ασθενείς με κορονοϊό, σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, με μια κλασική θεραπευτική αγωγή. Η παρακολούθηση και υποστήριξη των ασθενών μου εκτός Βόλου γίνεται μέσω τηλεϊατρικής (δηλ. κινητού τηλεφώνου και υπολογιστή). Τα αποτελέσματα της θεραπευτικής μου είναι πολύ καλά. Οι ασθενείς θεραπεύονται στο σπίτι τους και αποτρέπεται η εισαγωγή τους στα νοσοκομεία», ανέφερε σε ομιλίες του στο διαδίκτυο.