Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια του 16χρονου Ρομά, που τραυματίστηκε βαριά στο κεφάλι ύστερα από πυροβολισμό που δέχθηκε από αστυνομικό στη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Αλεξόπουλος ανέφερε ότι «δεν υπήρξε αναφορά για νεκρό στις συνομιλίες των σταθμών (ενν. περιπολικά και μηχανές της Αστυνομίας) με το κέντρο».
Προσέθεσε πως «ήξερε ο αστυνομικός ότι είναι Ρομά. Tο γνώριζε όχι μόνο επειδή το είπε ο υπάλληλος του πρατηρίου, αλλά και από τη συνομιλία στον ασύρματο, όπου ένας σταθμός ανέφερε ότι το όχημα κατευθύνεται προς την Αγία Σοφία, που είναι ο οικισμός των Ρομά».

Δεν υπήρξε προσπάθεια εμβολισμού αστυνομικών

Σχετικά με τις αναφορές περί προσπάθειας εμβολισμού οχημάτων των αστυνομικών, που επικαλείται ο αστυνομικός ως αιτία για τους πυροβολισμούς που έριξε, ώστε αυτή να αποτραπεί, ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου είπε ότι στη διάρκεια της καταδίωξης «πέρασε με μεγάλη ταχύτητα από μια διάβαση τρένων το αυτοκίνητο και αναπήδησε, έκανε ένα τετ-α-κε και γύρισε περίπου 180 μοίρες. Τότε μια μοτοσικλέτα της Αστυνομίας το προσπερνά και δεν υπήρξε κάποια επαφή τους. Ο 16χρονος οδηγός επιχείρησε τότε να φέρει το αυτοκίνητο πάλι στην πορεία που είχε προς τον οικισμό της Αγίας Σοφίας για να διαφύγει τη σύλληψη. Δεν προσπάθησε να χτυπήσει τους αστυνομικούς».
«Δεν φαίνεται να υπάρχει απόπειρα εμβολισμού και ούτε θα προκύψει κάτι τέτοιο», επισήμανε ο δικηγόρος.

Δεν υπήρξαν προειδοποιητικές βολές

Ο κ. Αλεξόπουλος ανέφερε πως ο αστυνομικός δεν έριξε προειδοποιητικές βολές στον αέρα, αλλά βολές προς την πλευρά του 16χρονου, αναφέροντας ότι «δεν υπήρξε βολή προειδοποίησης. Έχει βρεθεί και η δεύτερη βολίδα, που βρέθηκε σε πόρτα ξενοδοχείου, που δείχνει ότι δεν είναι βολή προειδοποίησης. Στην είσοδο του ξενοδοχείου ακινητοποιήθηκε το όχημα, δεν είναι απλώς ένα κτίριο στην περιοχή».