Στην εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών  διεθνικού χαρακτήρα προχώρησε η ΕΛΑΣ και πιο συγκεκριμένα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Το κύκλωμα εισήγαγε ναρκωτικά μέσα σε…σκόνη απορρυπαντικών από την Ισπανία και τη διακινούσε στην Αττική, ενώ για τη δραστηριότητα του άλλαζε συνεχώς σπίτια Airbnb. 

 Γνωστοί στις Αρχές ήταν τα περισσότερα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε 9 συνολικά συλλήψεις.

 Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι κι ένας Έλληνας δάσκαλος. «Πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν «πλούσιο» ποινικό παρελθόν, ενώ από τη μεθοδολογία δράσης, τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών και τα μέτρα φύλαξης που λάμβαναν, εκτιμάται ότι θα αποκόμιζαν παράνομα έσοδα, ύψους τουλάχιστον 250.000 ευρώ», υπογράμμισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Δημήτρης Δάβαλος.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 45χρονος Κροάτης με σλοβενικό διαβατήριο, που είχε διαπράξει 50 ληστείες στη Σερβία και πραγματοποιούσε επαφές με σκοπό να εισαχθούν τα ναρκωτικά στην Ελλάδα.

 Συνελήφθη επίσης ένας 47χρονος παραστρατιωτικός που κατηγορήθηκε για 10 ανθρωποκτονίες ως μέλος της οργάνωσης Scorpion. Ο 26χρονος Σέρβος που συνελήφθη, είχε επιτεθεί σε διμοιρίες των ΜΑΤ το 2019 κατά την διάρκεια επεισοδίων, ενώ ένας 28χρονος Κύπριος είχε συλληφθεί για επεισόδια σε γήπεδο στην Ελλάδα.

 Αναφορικά με τον δάσκαλο που συνελήφθη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύζυγός του, 28 ετών, επίσης εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, «ήξερε ότι στο σπιτι υπήρχαν ναρκωτικά».

 Μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια στις περιοχές του Αμαρουσίου, της Φιλοθέης, καθώς και σε airbnb στον Άλιμο, εκτός από ναρκωτικά και όπλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκρηκτική ύλη TNT, εξοπλισμός κατασκευής εκρηκτικών υλών και πλαστά δελτία ταυτότητας, ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό 26.215 ευρώ, αλεξίσφαιρο γιλέκο, κλειδιά, ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα. 

 Σημειώνεται ότι τα ευρήματα στα οποία οδηγήθηκε η ΕΛ.ΑΣ συνδυαστικά με το βαρύ ποινικό παρελθόν των μελών του κυκλώματος διευρύνουν την έρευνα σε επίπεδο διεθνούς συνεργασίας με άλλες διωκτικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικότητάς τους, σύμφωνα με την Αστυνομία.

 Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.