Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των καταγγελιών για τις συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούµενων παιδιών στις δοµές της Κιβωτού του Κόσµου, ενώ στενεύει ο κλοιός γύρω από τον πατέρα Αντώνιο, καθώς στις καταγγελίες που έχουν ήδη καταγραφεί για τον ιδρυτή της Κιβωτού έρχεται να προστεθεί ακόµα µία, που αφορά ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου.

Συγκεκριµένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ένας 15χρονος που διέµενε στη δοµή της Κιβωτού στον Βόλο στην κατάθεσή του φέρεται να καταγγέλλει πως έπεσε θύµα ασέλγειας από τον ίδιο τον επικεφαλής της ΜΚΟ.

Ο 15χρονος, ο οποίος, µετά τον 19χρονο που άνοιξε τον «χορό» των καταγγελιών, κάνοντας λόγο για σεξουαλική κακοποίηση από το υψηλόβαθµο στέλεχος της οργάνωσης, στην κατάθεσή του φέρεται να επιβεβαίωσε τα λόγια του 19χρονου, προσδιορίζοντας τον χρόνο των καταγγελλόµενων ασελγών πράξεων προ διετίας, δηλαδή όταν ο ανήλικος ήταν στην ηλικία των 13 ετών.

Σύµφωνα µε πληροφορίες των «Π», το 15χρονο αγόρι που κατήγγειλε ασέλγεια περιλαµβανόταν στην «οµάδα» των φιλοξενούµενων παιδιών των δοµών της Κιβωτού του Κόσµου, τα οποία φέρονται να συνόδευαν τον πατέρα Αντώνιο στις εξορµήσεις που συνήθιζε να κάνει στη Χίο, όπου διέµενε σε ιδιωτικό διαµέρισµα εντός της δοµής.
antonios
 

Αξίζει να σηµειωθεί ότι στη Χίο, τη γενέτειρα του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας του, Σταµατίας Γεωργαντή, τον Σεπτέµβριο του 2014 δηµιουργήθηκε το παιδικό χωριό µέριµνας και προστασίας στην περιοχή του Αίπους, ένα εγχείρηµα για το οποίο ο ιδρυτής της οργάνωσης ήταν ιδιαίτερα υπερήφανος. Στο «νησί της µαστίχας», άλλωστε, λειτουργεί η δοµή της Κιβωτού του Κόσµου - Αιγαίου, µε τον ιερέα να πραγµατοποιεί συχνές επισκέψεις στις εν λόγω δοµές, πολλές φορές συνοδευόµενος από ανηλίκους που φιλοξενούνταν στις δοµές της υπόλοιπης Ελλάδας, όπως στην περίπτωση του 15χρονου καταγγέλλοντος, που διέµενε στον Βόλο. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, συχνές ήταν οι επισκέψεις και της συζύγου του, Σταµατίας Γεωργαντή, στις δοµές Χίου, η οποία διέµενε επίσης σε δικό της, ιδιωτικό χώρο.

Τον 15χρονο υπέδειξε ως θύµα ασέλγειας από τον πατέρα Αντώνιο ο 19χρονος, πρώτος καταγγέλλων, ενώ πηγές αναφέρουν ότι το παιδί στην αρχή ήταν τροµαγµένο και στην πρώτη του κατάθεση µέσα στη δοµή του Βόλου απέφυγε να µιλήσει για όσα είχε βιώσει, ενώ περιορίστηκε µόνο σε περιστατικά σωµατικής κακοποίησης και ξυλοδαρµούς. Ωστόσο, στη συµπληρωµατική του κατάθεση ο 15χρονος φέρεται να αναφέρθηκε και σε σεξουαλική κακοποίηση, κατονοµάζοντας τον ιδρυτή της οργάνωσης ως θύτη.

Η νέα καταγγελία πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις 

Η νέα κατάθεση πυροδοτεί εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της ΜΚΟ και σε αυτή τη φάση αξιολογείται από τις δύο εισαγγελείς ανηλίκων που διενεργούν την ποινική προκαταρκτική εξέταση. Την ίδια ώρα, στα χέρια της ∆ικαιοσύνης βρίσκεται πλέον το δεκασέλιδο πόρισµα της Αρχής για το Ξέπλυµα Μαύρου Χρήµατος, ενώ στα ευρήµατα που προέκυψαν από την έρευνα, υπό τον επικεφαλής επίτιµο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαµπο Βουρλιώτη, εντοπίζονται ενδείξεις για την τέλεση σοβαρών αξιόποινων πράξεων για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα Σταµατία Γεωργαντή και τουλάχιστον δύο συνεργάτες τους.

Οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δηµοσιότητας κάνουν λόγο για ενδείξεις νοµιµοποίησης εσόδων από παράνοµη δραστηριότητα, υπεξαίρεσης και απιστίας, µε τον πατέρα Αντώνιο και τη σύζυγό του να φέρονται πως χρησιµοποιούσαν για προσωπικούς σκοπούς τα χρήµατα της Κιβωτού του Κόσµου. Στο µικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυµα Μαύρου Χρήµατος έχουν µπει επίσης αγορές ακινήτων που θεωρήθηκαν ύποπτες. Αξιοσηµείωτος προβληµατισµός υπάρχει για τα δύο ακίνητα στον Βόλο της οικογένειας του αλευροβιοµήχανου Κώστα Λούλη, για τα οποία το προηγούµενο διάστηµα υπήρξε σύγχυση σχετικά µε τον τρόπο µε τον οποίο περιήλθαν στην κατοχή της Κιβωτού του Κόσµου.

Εντοπίζονται ενδείξεις τέλεσης σοβαρών αξιόποινων πράξεων για τον π. Αντώνιο, την πρεσβυτέρα του και τουλάχιστον δύο συνεργάτες
Σύµφωνα µε στοιχεία από το Υποθηκοφυλακείο Βόλου, οι πολυτελείς κατοικίες αγοράστηκαν από την Κιβωτό, ενώ ο κ. Λούλης, όταν «ξέσπασε» η υπόθεση, είχε αναφέρει πως ο ίδιος και η πρώην σύζυγός του δώρισαν κατοικίες τους στη ΜΚΟ, µε τον ίδιο, µετά τα δηµοσιεύµατα που έκαναν λόγο για πώληση, να επιστρέφει µε διευκρινιστική δήλωση, στην οποία ανέφερε ότι ο πατήρ Αντώνιος επικοινώνησε µαζί του όταν αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι στο ∆ιµήνι, το οποίο είχε τιµή πώλησης 3,5 εκατ.

«Επειδή µου είπε πως είχε µόνο 1 εκατ. ευρώ και βλέποντας πως είχε υπό την προστασία του ορφανά παιδιά, δέχτηκα να του κάνω µια γενναία έκπτωση 2,5 εκατ. ευρώ, που ουσιαστικά ήταν δωρεά, µαζί µε µέρος του εξοπλισµού των εργαστηρίων. Έτσι έγινε η πώληση του πρώτου µας σπιτιού στο ∆ιµήνι αντί 1 εκατ. ευρώ µε απόλυτη διαφάνεια (σ.σ.: συµβολαιογράφος - Υποθηκοφυλακείο)», εξηγεί ο κ. Λούλης.

Στη συνέχεια, στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ανέλαβε ο ίδιος όχι µόνο να συντονίσει τις εργασίες ανακατασκευής των οικηµάτων, για να µετατραπούν από κατοικίες σε δοµές φιλοξενίας για τα παιδιά, αλλά και να καλύψει τα έξοδα. «Ουσιαστικά, µε δική µου πρωτοβουλία τους επέστρεψα το ποσό του 1 εκατ. ευρώ που µου είχαν δώσει. Όλα αυτά που προανέφερα κόστισαν περισσότερο από το 1 εκατ. ευρώ που είχα λάβει», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο επιχειρηµατίας.

Δημοσιεύθηκε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» το Σάββατο 17/12