Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο που ανέβασε ένας 43χρονος Ρομά στο TikTok, μέσα από το οποίο ο ίδιος προτρέπει άτομα κάθε ηλικίας να πάρουν τα όπλα και να βάψουν τα χέρια τους με αίμα.

Το βίντεο, διάρκειας 2 λεπτών, που ανέβασε στο TikTok την περασμένη Δευτέρα, ταξίδεψε γρήγορα από τη Λάρισα σε κάθε γωνιά της χώρας.

Στο κάλεσμά του ο 43χρονος ζητά να βάλουν στο στόχαστρο αστυνομικούς και να πάρουν εκδίκηση για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, μετά την αιματηρή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη. Ο 43χρονος, που συνελήφθη, δήλωσε μεθυσμένος και μετανιωμένος για τα όσα έκανε και πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

Να σημειωθεί ότι ο 43χρονος συνελήφθη έξω από το σπίτι του στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, ενώ μετά τη σύλληψη το επίμαχο βίντεο δεν μπορεί πλέον να αναπαραχθεί, καθώς δεν είναι διαθέσιμο, αφού κάποιος το «κατέβασε».

Με τη βαρύτατη κατηγορία της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια παραμένει κρατούμενος από χθες ο 43χρονος Ρομά από τη Νέα Σμύρνη. Ο 43χρονος, όπως προείπαμε, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, καθώς είχε αναρτήσει στο TikTok βίντεο από λογαριασμό τρίτου, με το οποίο απηύθυνε κάλεσμα σε έτερους Ρομά –σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία»– «να σκοτώσουν αστυνομικούς, με καραμπίνες, καλάσνικοφ και ούζι που έχουν και να τους καθαρίσουμε έναν-έναν, όπως κάνουν αυτοί σε εμάς».

Ο 43χρονος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και παραπέμφθηκε ενώπιον του Μονομελούς Αυτοφώρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας, όπου ο συνήγορός του ζήτησε και έλαβε αναβολή για σήμερα το μεσημέρι.

Νωρίτερα, ο 43χρονος απέδωσε την πράξη του σε μέθη, λέγοντας ότι «ήμουν μεθυσμέvoς», ενώ ο συνήγορός του τόνισε πως είναι «μειωμένης αντίληψης». Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής, ωστόσο διατήρησε την κράτηση του 43χρονου για σήμερα, οπότε θα εκδικασθεί η υπόθεση.